Bewoners woonzorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch kunnen vrijdag naar huis

Foto: De Zorggroep

PERSBERICHT – donderdag 23 april 2020 – HERKENBOSCH – De 89 bewoners van woonzorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch kunnen naar verwachting morgen (24 april) terugkeren naar hun vertrouwde omgeving. De bewoners zijn dinsdagavond in allerijl geëvacueerd vanwege de natuurbrand in de Meinweg.

 Een ingrijpende gebeurtenis voor cliënten en familie en voor de zorgmedewerkers. De evacuatie was ondanks alle drukte ordelijk en rustig verlopen. De Zorggroep heeft alle bewoners onder kunnen brengen in eigen locaties.

Donderdagmiddag kwam het sein brand meester en al snel volgde het bericht dat inwoners van Herkenbosch gefaseerd kunnen terugkeren. Om de bewoners van Bosscherhof veilig en op een prettige manier naar huis te brengen, ligt een draaiboek klaar. Voor de terugkeer is een planning gemaakt, wordt de schoonmaak geregeld en zijn er afspraken gemaakt met vervoersdiensten. Het streven is dat iedereen aan het eind van de middag weer terug is in Bosscherhof.

Een dergelijke gebeurtenis is in alle omstandigheden een uitdaging, maar zeker in deze coronatijd komt het er bovenop. Ook al is er bij de 89 bewoners geen sprake van een besmetting of verdenking. Om ieders veiligheid te kunnen garanderen, werkten de betrokkenen met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondneusmaskers en wegwerphandschoenen. Ook werden de bewoners in afgescheiden gedeeltes van de locaties opgevangen.

Om de terugkeer veilig en op een rustige wijze te laten verlopen, wordt aan familie en naasten gevraagd om morgen niet naar Bosscherhof te komen. De weg voor het woonzorgcentrum zal worden afgezet zodat de bewoners en medewerkers in alle rust het gebouw kunnen betreden. In de loop van de avond kunnen familie en naasten dan contact opnemen op de gebruikelijke manier van voor de evacuatie.

 

De Zorggroep is onder de indruk van alle flexibiliteit, betrokkenheid en collegialiteit van iedereen die hierbij betrokken is. Waardering en een dankjewel is dan ook op z’n plaats voor de zorg- en facilitaire medewerkers van De Zorggroep en de samenwerkingspartners gemeente Roerdalen, GGD, politie, brandweer, ambulancedienst en vervoerders.

De organisatie is zeer verheugd dat de bewoners morgen weer naar Bosscherhof terug kunnen en hoopt dat daarmee deze evacuatie tot een goed einde komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen