25e editie Internationale Dag tegen Lawaai

Foto: Pete Linforth via Pixabay

 

Het is vandaag de internationale dag tegen lawaai. De 25e editie van de ‘Internationale Dag tegen Lawaai’ (International Noise Awareness Day), heeft tot doel het bewustzijn te vergoten, over de impact van geluid op de gezondheid en het welzijn van mensen.We leven in een lawaaiige wereld. Voortdurend worden we omringd door (ongewenste) geluiden. Dat kan variëren van relatief rustig tot onaangenaam hard.

Regelmatige blootstelling aan langdurig hard geluid (lawaai) leidt vaak tot gehoorschade met als gevolg tinnitus (oorsuizen), gehoorverlies of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Ook kan geluidshinder de bloeddruk verhogen en angst, slapeloosheid en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Mensen worden aangemoedigd, op deze dag iets te doen aan hinderlijke geluiden in hun leefomgeving.

De ‘Internationale Dag tegen Lawaai’, is een initiatief uit 1996 van de Amerikaanse organisatie Center for Hearing and Communication (CHC). Heb jij last van lawaai? Kijk dan voor meer info,op de website van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG).

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen