Roermond werkt aan het station en omgeving!

Foto: Gemeente Roermond

De komende jaren gaat Roermond aan de slag met de stationsomgeving. Samen met de provincie Limburg, NS, ProRail en andere betrokkenen gaan we de stationsomgeving ontwikkelen tot een regionaal mobiliteitsknooppunt. Het station moet een goed overstappunt worden waar de verschillende vervoersvormen naadloos op elkaar aansluiten. Het station wordt een prettige omgeving, waar bezoekers, reizigers en inwoners graag komen. Tot slot moet de stationsomgeving goed bereikbaar zijn voor alle inwoners en bezoekers van Roermond. Dat wil zeggen een goede verbinding aan zowel de oost- en westzijde van de stad. Kortom, het station als visitekaartje voor de stad en de regio.

Planning werkzaamheden stationsgebied
Hieronder zetten we de werkzaamheden in het stationsgebied vanaf april tot september op een rij.

Vanaf 20 april 2020 | fiets gratis stallen in bewaakte stalling NS
Vanaf 20 april kun je je fiets gratis stallen in de bewaakte stalling bij het station. In verband met de coronamaatregelen kun je je fiets gratis stallen zonder tijdslimiet. Dit is een voorlopige maatregel. Zodra die verandert, zullen de NS en de gemeente hierover communiceren.

Fietsers kunnen hun fiets ook stallen in de tijdelijke buitenstalling aan de Veeladingstaat. Vanaf 29 april is daar ook een tijdelijke buitenstalling voor bromfietsers ingericht.

De huidige buitenstalling wordt niet meer gebruikt en fietsen mogen niet worden gestald op het stationsplein. Verwijderde fietsen worden opgeslagen bij de afdeling Stadstoezicht, Slachthuisstraat 102 in Roermond. De rechtmatige eigenaar kan de fiets hier op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur ophalen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Vanaf 20 april 2020 | P + R Veeladingstraat gesloten voor automobilisten
De P + R aan de Veeladingstraat wordt in gebruik genomen als tijdelijke fiets- en bromfietsstalling en als tijdelijk busstation. Daarom kunnen vanaf 20 april automobilisten niet meer op deze locatie parkeren. Alternatief is P + R aan de Godsweerdersingel voorbij het Busstation.

Vanaf 6 mei 2020 | Tijdelijk busstation in gebruik
Vanaf 6 mei gaat de aannemer aan de slag met het busstation. Het busstation verhuist dan tijdelijk naar de P + R Veeladingstraat. Door middel van onder meer bouwborden en -doeken en reizigersinformatie van Arriva worden de bus gebruikers geïnformeerd over de nieuwe situatie.

Omleiding busroutes
Door werkzaamheden aan het busstation in Roermond, zal er vanaf 6 mei gebruik worden gemaakt van een tijdelijk busstation aan de Veeladingstraat (P+R terrein). We proberen de hinder zo beperkt mogelijk te houden, maar we kunnen niet voorkomen dat de reistijd voor sommige lijnen wat langer zal zijn doordat bussen een alternatieve route moeten rijden.

Buslijnen 1, 62, 63, 64, 66 en 794 zullen vanaf 6 mei tot nader order een andere route rijden. Halte Nassaustraat op de Bredeweg kan gebruikt worden als tijdelijke halte. Zie hiervoor onderstaande routekaartje. Reizigers op buslijnen 63 en 64 vanuit de Heinsberg en Posterholt richting ziekenhuis moeten op het tijdelijke busstation overstappen op de buslijnen 1, 62, 63, 64, 66 of 794.

Ook is de looptijd tussen het tijdelijke busstation en station Roermond gedurende deze periode enkele minuten langer. Ga goed voorbereid op pad en plan je reis vooraf in de Arriva reisplanner.

Bekijk hier de omleidingsroutes voor buslijnen (Pdf, 1,24 MB)
Bekijk hier de tijdelijke routes en voorzieningen
Het tijdelijke busstation bevindt zich aan de Veeladingstaat, komend vanaf het NS-station linksaf. Ook de bewaakte fietsenstalling van de NS en tijdelijke buitenstallingen voor fiets en bromfiets zijn bereikbaar links vanaf het NS-station. De looproutes naar het centrum, het bus- en NS-station en de stallingen zijn aangegeven. Alle OV-voorzieningen zijn komend vanuit de stad bereikbaar via het stationsplein.

Bekijk hier de tijdelijke routes en voorzieningen (Pdf, 1,79 MB)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen