DPD gaat hygiëne maatregelen in heel Duitsland verscherpen

Foto: Wikipedia

Door: Guus Rüsing. Naar aanleiding van de recente uitbraak van het Corona virus in het DPD depot in Hückelhoven-Baal wil de pakketbezorger de hygiëne maatregelen in heel Duitsland verscherpen. Dit meldde de Aachener Zeitung en de DPA vanochtend. Of dit ook voor de Nederlandse vestigingen geldt is onbekend.

In de vestiging Hückelhoven bij Heinsberg zijn tot nu 80 van de 400 werknemers positief getest. Het filiaal is daarop gesloten en de werknemers zijn voor twee weken onder huis-quarantaine gesteld. Het filiaal wordt nu grondig gereinigd en gedesïnfecteerd. De werkzaamheden zijn overgenomen door andere filialen.

De hygiëne maatregelen in alle vestigingen van DPA worden verhoogd. Zo worden de veelgebruikte handscanners voor pakketten vaker gedesïnfecteerd. Wat er verder moet gebeuren wordt samen met de betreffende Duitse instanties bekeken. Al vóór deze Corona uitbraak werden de regels met betrekking tot afstand houden en de verplichting tot het dragen van maskers nageleeft.

Hoe het kan dat zoveel medewerkers geïnfecteerd zijn geraakt wordt nader onderzocht. De Kreis Heinsberg heeft extra personeel ingeschakeld om de contacten van de besmette personen na te trekken. Hierbij speelt een rol dat personeelsleden ook buiten Heinsberg wonen.

In de loop van vanmiddag worden nadere berichten en cijfers bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen