Blog: Leegloop in Gemeenschapshuizen het Veld

Foto: SWAR

 

Gisteren werd bekend dat Kai in SHO met ingang van direct stopt. Nol en Tiny Hofman kunnen na de Coronatijd het financieel en emotioneel niet meer opbrengen om de club in stand te houden.  Tiny en Nol hadden gehoopt op een soepele afsluiting van hun levenswerk.

Bij de buren in de Velderie heeft de exploitant Jo en Eef Schuman ook de stekker er uit getrokken. Met ingang van 1 oktober is er zover de gebruikers weten geen nieuwe horecaexploitant. De biljartvereniging en dartsclub hebben al elders hun domicilie gezocht en de carnavalsvereniging weet niet waar zij hun activiteiten moeten houden.

Ooit moesten de judoclub Kai en SHO en De Veldjmuus hun eigen home opgeven om plaats te maken voor een multifunctioneel gebouw. School, gemeenschapshuis en doho kwamen ervoor terug. De kosten liepen zwaar op. Het werd nooit zoals beloofd was en toen de gemeente de gebouwen ook nog eens aan een onafhankelijke stichting gaf en daar geen controle meer op had moesten de wijkbewoners plaats maken voor gebruikers van heinde en verre. Dat kwam de wijk niet ten goede en toen het al te laat was werd het stadsbestuur wakker.

Het is vijf voor twaalf en er moet snel iets gebeuren om de leefbaarheid in de wijk niet nog verder te laten verkommeren.

Dré Peters

0031 6 28888363

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen