Update veiligheidsregio limburg-Noord: Antoine Scholten doet verslag van aanpak bestrijding coronacrisis

Foto:

Bij een gecoördineerde aanpak van een crisis (GRIP 4) is de voorzitter van een veiligheidsregio verplicht verantwoording af te leggen over de besluiten en de maatregelen die zijn genomen. Ondanks dat de coronacrisis nog niet voorbij is, heeft burgemeester Antoin Scholten, voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, al verslag gedaan van de afgelopen periode.

Gecoördineerde aanpak
In de regio Wuhan in China dook in december 2019 het coronavirus op. Wereldwijd zijn er maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan, ook in Nederland. Op 27 februari werd de eerste besmetting in Nederland gemeld. Sindsdien heeft corona het openbare leven overgenomen. Die dag werd duidelijk dat een gecoördineerde aanpak van de bestrijding (GRIP 4) noodzakelijk is. De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord kreeg daarmee de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, zoals bedoeld in artikel 39 van de Wet Veiligheidsregio’s.

Opbouw verslag
Het digitale verslag is opgebouwd uit de volgende drie delen: samenvatting van de relevante cijfers en grafieken, een tijdslijn met een verhalende tekst, besluiten van het regionaal beleidsteam en de aanwijzingen van de minister en een korte impressie van de vragen, bezwaren en gerechtelijke procedures op de noodverordening.

Dit verslag ligt nu voor aan de raden van de vijftien gemeenten in Limburg-Noord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen