Roermondse Vastelaovend-sjlagercompetitie neemt hoge vlucht!

Foto: SJTADSVASTELAOVESVERENIGING D’N UUL REMUNJ

PERSBERICHT – SJTADSVASTELAOVESVERENIGING D’N UUL REMUNJ – Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul trapt het Vastelaovendseizoen 2021 af met een hernieuwde opzet van de sjlagerverkiezing en dat onder het jaormotto “Vastelaovend, mit aafsjtandj ’t sjoonste!”. Er komt weer een echte competitie die ook via livestream in Roermondse cafés en thuis te volgen is. De winnaar verdient behalve een geldprijs, een optreden op de Sjtasiefestasie én een optreden tijdens “De11devande11de” in Roermond.

D’n Uul spreidt haar vleugels wijd open voor componisten, muzikanten, zangers en wellicht ook voor Roermondse Vastelaovendvierders die eens met een liedje mee willen doen. Dirk Franssen, voorzitter en Vorst van D’n Uul; “Dit is een bewuste koerswijziging nadat de sjlagerkeuze vier jaar via een ‘geheimjury’ tot stand kwam. Juist nu kiezen wij voor een hernieuwde opzet en zoeken verbinding met componisten, liedjesschrijvers en Vastelaovendvierders. De rijke historie van ‘Remunjse Vastelaovendleedjes’ kan een nieuw impuls krijgen en voor verbroedering zorgen, zeker ook in deze moeilijke tijd is dat voor het beleven van de Limburgse Vastelaovendcultuur belangrijk.”

Op 3 oktober zal de Leedjesaovend plaatsvinden in Het Witte Kerkje in de Roermondse Voorstad. Vanwege de huidige Coronaregels helaas voor een beperkt aantal aanwezigen. Daarom óók via een livestream zodat het in de Roermondse cafés mee te beleven is, gezellig thuis is te zien of vanuit de hele wereld meegekeken kan worden. De beoordeling geschied vanuit een breed blikveld via een vakjury, drie voormalig Roermondse Sjtadsprinsen en drie Roermondse horeca-ondernemers. De Sjeng Kraft Kompenei en de Stichting Sjtasiefestasie worden uitgenodigd om elk één persoon af te vaardigen in de jury vanwege ‘de hoofdprijzen’ die worden vergeven.

Behalve de prijzen voor de overall-winnaar, zal de vakjury uit alle optredens nog twee leedjes belonen met een optreden op de Sjtasiefestasie. Maar eerst zal de Roermondse Vastelaovendsjlager dus op “De11devande11de” over Roermond en het Limburgs Vastelaovesland galmen. De Sjeng Kraft Kompenei ruimt daar gezien de onderlinge samenwerking met D’n Uul, graag ruimte voor in. Meer info en aanmelding via onze website www.dn-uul.nl