Leger des Heils opent Kledingpunt+ in wijk Sterrenberg Roemond

Foto: Leger des Heils
In het hart van de wijk Sterrenberg in Roermond zal op zaterdag 29 augustus de officiële opening plaatsvinden van het Kledingpunt+ van het Leger des Heils. Het adres is Jupiterstraat 44. De openingshandeling wordt om 15.30 uur verricht door kolonels Donna en Stuart Evans, beiden landelijke leiders van het Leger des Heils. Kapitein Aalt Fikse, coördinator van de winkel geeft het doel weer;
“In de dezelfde locatie is al jaren de Bij Bosshardt huiskamer gevestigd. Hier kunnen mensen terecht voor een gratis kopje koffie of thee en een luisterend oor. Met de start van dit kledingpunt willen we de toegankelijkheid vergroten, door de drempel te verlagen.”
Aalt en Tertia

Volgens Fikse staat de ‘Plus’ van het Kledingpunt+ voor het volgende; Voor de buurt – door de buurt. De plek is voor de buurtbewoners, maar biedt ook ruimte om dóór de buurtbewoners gebruikt te worden. Goede ideeën voor de buurt geeft het Leger des Heils graag een kans en zij helpen met het opzetten en de materialen. Daarom wordt binnenkort ook gestart met een campagne; ‘Wees een ster in jouw straat’

Het Kledingpunt+ is geopend op dinsdagen van 10.00-13.00 uur en donderdagen van 13.00 tot 16.00 uur. De huiskamer is vrijwel elke dag geopend. Op donderdag om 13.00 uur bestaat de mogelijkheid voor een gezamenlijke maaltijd.
Landelijk wil het Leger des Heils 200 van wijkgericht ontmoetingsplekken opzetten. Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en is de grootste zorgorganisatie van Nederland en is actief in 130 landen.
Wie mee wil helpen in het kledingpunt+ kan zich aanmelden via het volgende mailadres: aalt.fikse@legerdesheils.nl en/of telefoon: 06-51741725.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen