Update: Wer­ken op en om de N280

Foto: Pixabay

De N280 nadert de laatste fase van de reconstructie aan de N280 in Roermond. In fase 7 wordt er op verschillende locaties op en om de N280 gewerkt. Daarom worden de verdiepte ligging en verschillende rijstroken tussen kruising Wilhelminasingel en de Sint Wirosingel tijdelijk afgesloten.

 

Er wordt hard gewerkt, zodat nog dit jaar de definitieve situatie in gebruik kan worden genomen. Daarmee is er flink ingelopen op de oorspronkelijke planning. Dat vraagt wat van de organisatie, maar zeker ook van de omwonenden.

De aannemer gaat ervoor om op diverse plekken tegelijkertijd aan de slag te gaan en dat zult u gaan merken. Uiteraard is  dat dit niet altijd even prettig, toch kiest de aannemer hier voor ; ‘liever kort en hevig’ omdat hiermee de periode dat de omwonenden en gebruikers  hinder zult ervaren aanzienlijk wordt verkort. De aannemer vraagt om uw begrip tijdens deze laatste fase van het project.

De verdiepte ligging N280 en kruising Wilhelminasingel afbouwen

Op vrijdag 21 augustus is de verdiepte ligging N280 gesloten. De laatste wandbekleding wordt aangebracht en de puntjes worden op de i gezet.

Ook de kruising Wilhelminasingel wordt afgerond. De aannemer vernieuwt het laatste deel van het riool, de weg en de verkeersinstallaties. Daarmee rijdt het verkeer veilig van de Singelring naar de parallelwegen van de N280. De Wilhelminasingel wordt  naar verwachting eind september opengesteld. Op dat moment is de Wilhelminasingel inrijden van de N280 vanuit het westen weer mogelijk.

Op en afritten naar rotonde Mijnheerkensweg opruimen

Op tijdelijke basis zijn de op- en afritten van/naar rotonde Mijnheerkensweg gesloten, vanaf donderdag 20 augustus. Deze waren aangelegd om alles in de afgelopen 1,5 jaar veilig te kunnen bouwen en alle bestemmingen bereikbaar te houden. Met het verwijderen van deze op- en afritten hebben we weer een stap gezet naar de definitieve situatie.

De N280 ten oosten van Roermond vernieuwen

Er wordt ook aan de N280 ten oosten van Roermond gewerkt. In 10 weken is snel en efficiënt een volledige reconstructie van de weg gerealiseerd en worden  nieuwe geluidsschermen aangebracht. Tussen kruising Wilhelminasingel en de Sint Wirosingel is in die periode voor verkeer 1 rijstrook beschikbaar in beide rijrichtingen.

Wanneer zijn de werkzaamheden?

Er wordt  maandag 24 augustus gestart en verwacht wordt  eind 2020 klaar te zijn. Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment plaatsvinden. Kijk regelmatig op onze website voor de meest actuele informatie.

Wat betekent dit voor u?

Alle bestemmingen blijven bereikbaar
De beschikbare rijstroken voor verkeer op de N280 kan verschillen. Volg hiervoor de borden.
Bestemmingen in Roermond zijn bereikbaar via kruising Buitenop en de Roerkade.
Vanaf Hatenboer en De Weerd naar A73 en Duitsland rijden is mogelijk via de Roerkade. Bij kruising Buitenop slaan zij rechtsaf en via bebording wordt verkeer terug de N280 op begeleid.
Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk op de parallelbaan, hiervoor is altijd minimaal 1 rijstrook beschikbaar.
Bron: https://www.n280verbindtroermond.nl/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen