Kinderboekenweek bij de Bibliotheek BIBLIORURA  

Foto:

De Bibliotheek Bibliorura

Neerstraat 11-13 ▪ 6041 KA Roermond

T: 0475 519 000 ▪ E: [email protected] ▪ I: www.bibliorura.nl

 

PERSBERICHT

 

Roermond, september 2020

 

 

 

 

 

K

De Kinderboekenweek komt er weer aan! De Bibliotheek Bibliorura heeft een mooi programma gemaakt met leuke voorstellingen voor iedereen van 3 tot en met 12 jaar. Zo maken we kennis met een ridder die NEE zegt, reizen we door de tijd met Arie Vontura en gaan we op een muzikale reis langs de verhalen over de spin Anansi.

Op woensdag 30 september wordt de Kinderboekenweek geopend met een voorstelling van Tante Thee Theater rondom het boek Deze ridder zegt nee van Lucy Rowland. Ridder Finn is de braafste en liefste ridder uit het dorp. Maar op een dag voelt hij een kriebel opkomen en roept hij heel hard NEE! Finn stopt niet meer met nee roepen tot de grote rode draak het dorp bezoekt. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en wordt twee keer gegeven: om 14.00 uur en om 16.00 uur.

Op zondag 4 oktober is er in ’t Paradies in Roermond een bijzondere voorstelling van Daan Draait. In het geheime laboratorium van Arie Vontura is een geweldige uitvinding gedaan: een speciale koptelefoon waarmee je door de tijd kunt reizen! Een tijdreis… dat klinkt natuurlijk wel heel erg gaaf. Maar werkt het apparaat wel zoals het hoort? Om meer te leren over de geschiedenis hoef je natuurlijk niet per se op reis door de tijd. Maar het is natuurlijk wel de leukste manier! De voorstelling is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en wordt drie keer gegeven: om 13.30 uur, om 14.30 uur en om 15.30 uur.

De Kinderboekenweek wordt op zondag 11 oktober in de Donderie afgesloten met Jeritza Toney die ons meeneemt op een muzikaal avontuur over de verhalen van de spin Anansi. Over spin Anansi worden al eeuwenlang en over de hele wereld verhalen verteld. Maar of ze waar gebeurd zijn? Heeft deze spin met haar magische krachten echt bestaan? Dat weet niemand… Bij deze voorstelling is ook Boekhuis De kleine Tovenaar aanwezig met een boekenstand. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en wordt twee keer gegeven: om 13.30 uur en om 15.30 uur.

De voorstellingen zijn gratis te bezoeken. Aanmelden voor de voorstellingen kan via www.bibliorura.nl/tickets.