Nieuwe cursussen Nooit Te Oud Om Te Leren Roermond van start in januari 2021

Foto:

In januari 2021 biedt Nooit te Oud?! ook weer nieuwe cursussen aan. Zo starten in januari in samenwerking met ECI cultuurfabriek de beeldende cursussen ‘Amulet maken’ en ‘Autobiografisch schrijven’ en de belevingscursus ‘Introductie Kunstgeschiedenis’. Later volgt nog een belevingsworkshop ‘Theater’. Onder de noemer ‘Muziek een leven lang’ start De Koninklijke Harmonie Roermond in de week van 18 januari 2021 met de muziekcursussen ‘Koorklas/ zang’, ‘Gitaarles’ en ‘Blazersklas’. Ook verzorgt de Koninklijke Harmonie vanaf januari 2021 een cursus ‘Verhalen vertellen’. Deelnemen aan activiteiten van Nooit te Oud?! kan als men 55 jaar of ouder is en staat ingeschreven in de gemeente Roermond. Uiteraard volgt Nooit te Oud?! de corona-richtlijnen van het RIVM / de overheid. Meer informatie vindt men op de website www.nooitteoudroermond.nl. Hier kan men zich ook aanmelden.

Overzicht cursussen Nooit te Oud?!

Amulet maken
Samen met Annemarie Verheijen maken we een amulet van steen, ofwel gelukshanger. Voor om uw hals, in uw broekzak of voor op uw bureau. Ook is een gelukshanger leuk om aan een ander cadeau te geven. Eerst maakt u een ontwerp van wat u wilt gaan maken. Dit ontwerp tekent u op de speciale steensoort Serpentijn. Vervolgens zaagt en raspt u de vorm eruit. Van 2-D naar 3-D. Daarna is het spannend om erachter te komen hoe uw amulet er echt uitziet door hem te polijsten.

Aantal lessen:          5 groepslessen
Data:                      6 jan 2021, 13 jan, 20 jan, 27 jan en 3 feb
Lesdag en tijd:         Woensdag van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie:                   ECI cultuurfabriek, Roermond
Kosten:                   € 25,- p.p.


Introductie kunstgeschiedenis
Tijdens deze cursus leert u kunst kennen en herkennen. De docent pakt elke les een andere periode: Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance en Barok, Romantiek, Moderne en Postmoderne tijd. Hij probeert zo veel mogelijk ook aandacht te besteden aan niet-westerse kunst, veel beroemde dingen komen dus voorbij, maar ook zaken die misschien juist beroemd zouden moeten zijn.

Aantal lessen:         5 groepslessen
Data:                     13 jan 2021, 20 jan, 27 jan, 3 feb en 10 feb
Lesdag en tijd:        Woensdag 13.30 tot 14.30 uur
Locatie:                  ECI cultuurfabriek, Roermond
Kosten:                  € 25,- p.p.


Autobiografisch schrijven
Wilt u graag uw levensverhaal op papier zetten, bijvoorbeeld omdat u niets wilt vergeten of uw verhaal te laten lezen aan uw (klein)kinderen? Dan is deze cursus iets voor u. In zes workshops helpt Marjanne Sillekens, docent creatief schrijven, u om uw schrijverstalent verder te ontwikkelen. Door middel van leuke opdrachten gaan we op zoek naar uw eigen verhaal. De geschreven teksten worden voorgelezen en besproken in de groep. Zo helpen we elkaar op weg!

Aantal lessen:         6 groepslessen
Data:                     30 jan 2021, 6 feb, 20 feb, 27 feb, 6 mrt en 13 mrt
Lesdag en tijd:        Zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie:                  De huiskamer van Neel, Maasniel
Kosten:                  € 25,- p.p.


Verhalen vertellen
Zit u boordevol verhalen en wilt u ze met ons delen? Of wilt u graag verhalen leren vertellen? Dan is deze cursus verhalen vertellen echt iets voor u. Door de coaching van Ilse Meelberghs en het werken in een klein groepje komt je verhaal tot leven.

Start:                     Week van 18 januari 2021
Aanmelden:            Tot uiterlijk 25 december 2020
Aantal lessen:         8 groepslessen
Aantal deelnemers: Max 10 deelnemers
Locatie:                  Harmonie Paviljoen
Kosten:                  € 25,- p.p.


Gitaarles
Ook in 2021 starten we onder leiding van Mirjam Pulles weer met een nieuwe cursus gitaarles. In kleine groepjes kunt u gitaar leren spelen. U zorgt voor u eigen gitaar. Wij zorgen voor leuke lessen en een gezellige sfeer. Je komt toch ook: Nooit te oud om te leren….gitaarspelen.

Start:                     Week van 18 januari 2021
Aanmelden:            Tot uiterlijk 25 december 2020
Locatie:                  Harmoniepaviljoen, Roermond
Kosten:                   € 1,- p.p.


Blazersklas
Onder leiding van Harry Wolters, projectleider namens Koninklijke Harmonie Roermond, kiest u het instrument dat u altijd wel hebt willen leren spelen. Klarinet, saxofoon, trompet, slagwerk of …. Samen met Harrie Wolters en onze bevlogen docenten maakt u in groeps- en individuele lessen kennis met het door u gekozen instrument.

Start:                     Week van 18 januari 2021
Aanmelden:            Tot uiterlijk 25 december 2020
Locatie:                  Harmoniepaviljoen, Roermond
Kosten:                  € 1,- p.p.


Koorklas/ zang
We willen zo graag weer zingen! We hebben Liesje Tuatobun (zangcoach) en Ceryll Aubert (pianobegeleiding) bereid gevonden om op dinsdagmiddag kleine groepjes te begeleiden met zingen. We gaan uit van een starttijd van 16.00. Vindt u zingen geweldig en wilt u samen met anderen uw stem laten horen, meldt u zich dan aan. Samen kiest u de liedjes uit waar u aan wilt werken.

Start:                      Week van 18 januari 2021
Lesdag en tijd:         Dinsdag om 16.00 uur
Aanmelden:             Tot uiterlijk 25 december 2020
Locatie:                   Harmoniepaviljoen, Roermond
Kosten:                    € 1,- p.p.


Theater
Een theatervoorstelling bezoeken blijft iets magisch. Het is een unieke ervaring tussen het publiek en de acteurs. En zal daardoor nooit hetzelfde zijn. Maar hoe is zo’n voorstelling nu eigenlijk gemaakt? Hoe werkt een regisseur en hoe werken de acteurs. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een productie? Bij deze cursus zal u onder leiding van theaterdocent/ regisseur Jordy Bassant met andere theaterliefhebbers of theaternieuwsgierigen vier voorstellingen gaan bekijken in het theater van de ECI cultuurfabriek. Voorafgaand aan de voorstellingen zal theaterdocent Jordy Bassant u een workshop theater beschouwen (‘theater kijken’) geven om zo uw theaterbezoek nog meer diepgang te geven. En na het zien van de voorstellingen zal er ook nog een nagesprek plaatsvinden om zo uw theaterervaring compleet te maken.

Start:                       Begin 2021. Meer informatie volgt via de website www.nooitteoudroermond.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen