De SPELDJESKÖNING oet ut Veldj verzamelt al vijf lentes carnavalspins en onderscheidingen

Foto:

Angela Hokstam – De speldjeskoning oet ut Veldj, Pieter van Buren is geboren op 04 januari 1951. Hij is inmiddels gepensioneerd, maar werkt nog gemiddeld 110 uur in de maand in de beveiliging, bij Red Security in Roermond met enorm veel plezier.

Van Buren verteld:

”Ik ben gaan verzamelen ongeveer 5 jaar geleden. Mijn grootste hobby is, het verzamelen van carnavalspins en onderscheidingen. Heeft U misschien ergens in een verlaten donker hoekje nog iets liggen en doet er niets mee, hou ik mij van harte aanbevolen. Ik heb eventueel ruilmateriaal”.

 

”Op een carnavalsavond van VV DE VELDJMUUS jaren geleden, had ik een zwarte jas aan en zwarte hoed op, met daarop enkele clowns. Ik kwam daar vorst Dre Peters van De VELJDMUUS tegen. Hij gaf mij enkele Carnavalspins van de VELJDMUUS en spelde die op mijn jas.Van het een kwam het ander en het werden er steeds meer.

Op een gegeven moment zat mijn hele jas vol en was mijn interesse gewekt. Ik begon verenigingen aan te schrijven en zo werd mijn verzameling steeds groter en begon ik er lol in te krijgen. Ik ging website’s zoeken en zo kom je met meerdere verzamelaars in binnen- en buitenland in contact en wordt je verzameling groter en groter.

”Op een gegeven moment heeft Dre Peters mij de naam gegeven De SPELDJESKÖNING OET UT VELDJ. En zo kennen vele mensen in en om Roermond mij.

Het is zelfs zo leuk dat de nieuwe prinsen, prinsessen en andere hoogwaardigheidsbekleders mij hun carnavalspin persoonlijk thuis komen opspelden. En dit motiveerde mij, om door te gaan. Ik bewaar de Carnavalspins in klappers, geselecteerd op vereniging en of plaats. Ik zal hier mee doorgaan zolang mijn gezondheid het toelaat. Het is naast een enorm leuke hobby, ook erg rustgevend om te doen” aldus van Buren.