Samenleving moet meer aandacht besteden aan de gele hond

Foto:

The Yellow Dog Project (de gele hond), is in 2012 van start gegaan in Zweden. Helaas is dit nuttige project nog niet zo bekend bij mensen, vandaar dat er aandacht aan  besteedt wordt. We vragen dan ook dit bericht zoveel mogelijk te delen zodat iedereen weet wat een “gele hond” is en wat je moet doen wanneer je een hond ziet, met een geel merkteken legt Edwin Frakking van de one gratis online hondenschool uit. Wie een hond tegenkomt met een geel lintje of strikje aan de halsband, riem of tuigje doet er goed aan even op afstand te blijven. Het gele signaal is bedoeld voor honden, die om wat voor reden dan ook meer ruimte nodig hebben, dan andere honden. We vragen dan ook om deze honden iets meer ruimte te gunnen, of even te wachten zodat deze honden / eigenaren zichzelf uit de voeten kunnen maken.

Er kunnen vele redenen zijn waarom een hond (tijdelijk) een geel merkteken draagt, bijvoorbeeld:

*De hond is aan het werk en mag daarin niet gestoord worden of  is invalide.

* De hond valt wel eens uit naar andere honden / mensen.

* De hond is herstellende van bijvoorbeeld een operatie of  is loops.

* De hond is in training  of voelt zich niet lekker.

* Het gaat om oude honden, die niet meer kunnen / willen spelen of

extreem bang zijn.

En zo kan je nog veel meer redenen bedenken, waarom een hond net even wat meer ruimte nodig heeft dan andere honden.We hopen dat wanneer dit bericht vaak wordt gedeeld er meer mensen zich van bewust worden dat er veel meer redenen zijn waarom sommige honden net wat meer ruimte nodig hebben en dat dit niet altijd negatief hoeft te zijn.

Francien Sardeman uit Roermond zocht via facebook,. naar een geel lintje voor haar hond Bobby. De hond heeft inmiddels een geel lintje aan zijn riem laat Francien weten. Zij vertelt: ”Mijn hond heeft een geel lintje nodig, omdat hij al wat ouder is en slecht ziet. Hij wordt vaak enthousiast begroet door andere honden, maar heeft dat pas door als ze plots voor hem staan, schrikt daarvan en bijt. Om zo een vervelend incident te voorkomen, hoop ik dat een geel lintje helpt. De informatie over het gele lintje zag ik wel eens voorbij komen, op mijn tijdlijn gepost of gelikt door anderen. Omdat dit mij, door Bobby’s probleem, opviel heb ik dit gelezen. Ook heb ik hierover wel eens bij de dierenarts wat in een dierentijdschrift gelezen” besluit Sardeman.

Voor meer informatie over het geel lintje of Edwin Frakkings Hondenschool.online B.V.:

Adres:Semmelinksdijk 11 – 7775 PG Lutten (Hardenberg)

Email: [email protected] – Website: https://www.hondenschool.online/ Telefoon: 06 15051195

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen