Postcoderoosproject Nieuwe Stijl 2021 ook in Roermond

Foto:

Angela Hokstam- Coöperatie RoerOm Energie gaat in 2021 van start, met een postcoderoosproject nieuwe stijl. Voor wie dit nog onbekend terrein is: een postcoderoosproject (PCR) is een project waarbij alle postcodegebieden grenzend aan een centraal toegewezen postcode binnen één gemeente, kunnen participeren in een collectief zonnedak.

Hiervoor wordt subsidie aangevraagd. De oude postcoderoosregeling was al redelijk succesvol, maar ook een beetje ingewikkeld. Iedere deelnemer kreeg namelijk van twee verschillende kanten geld terug; enerzijds van de energiecoöperatie en anderzijds van de eigen energieleverancier. In de nieuwe regeling wordt alles verrekend via de coöperatie en niets via de eigen energieleverancier van de leden. De coöperatie zorgt ervoor dat het binnengekomen geld evenredig naar alle leden wordt verdeeld. Deelname is hiermee gemakkelijker en aantrekkelijker geworden.

Bent u inwoner van de gemeente Roermond en heeft u belangstelling voor deelname aan het project ‘ZonneRoos RoerOm Energie’? De gemeente Roermond stelt een aantal daken ter beschikking: ‘ZonneRoos 1’ locatie Herteheym (eventueel gecombineerd met Ot en Sien) en ‘ZonneRoos 2’ locatie Stadstoezicht. Het is de bedoeling dat hierop in totaal circa 900 zonnepanelen worden geïnstalleerd. De realisatie is afhankelijk van goedkeuring van de lopende subsidieaanvraag.

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten woonachtig zijn in de gemeente Roermond (postcodes 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049, 6071);
  • Slechts één deelnemer per zelfstandig woonadres;
  • Deelname is mogelijk met minimaal 1 participatie van € 200,- en met maximaal 100 participaties per persoon. Eén zonnepaneel komt overeen met ongeveer 1,2 participaties (€ 250,-);
  • Deelnemers moeten lid zijn van coöperatie RoerOm Energie U.A. (contributie 15 euro/jaar/adres). Aanmelding als lid kan via de website:

https://roeromenergie.nl/aanmelden

 

Voor meer info: Coöperatie RoerOm Energie U.A. – Mathilde Haanstraat 19 – 6045 CX Roermond – www.roeromenergie.nl – [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen