Gemeente Roermond: Veilige evenementen en samenkomsten april en mei

Foto: Roermond Journaal
Beperk het aantal contacten en reisbewegingen zoveel mogelijk. Zo kunnen wij coronabesmettingen tegengaan. Dat geldt ook tijdens de komende feestdagen, de Ramadan en de dodenherdenking op 4 mei. 

Dit betekent dat je deze dagen samen kunt zijn met mensen uit je eigen huishouden en met maximaal één iemand van buiten jouw eigen huishouden. Kinderen tot en met twaalf jaar tellen niet mee. Zo kun je met het eigen gezin koningsdag live vanaf de bank volgen met een vriend of vriendin gezamenlijk het Suikerfeest vieren. De overige maatregelen blijven ook tijdens deze dagen gelden. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar tegen het coronavirus.

Het is niet toegestaan om evenementen te organiseren. Voor personen tot en met 17 jaar is het wel mogelijk om in de openbare ruimte te organiseren. Voor de organisatie kan gedacht worden aan welzijnsinstanties of om dit in verenigingsverband te doen. Hierbij geldt (net zoals bij sport) dat er wel volwassen begeleiders aanwezig mogen zijn, maar geen volwassen toeschouwers. Zo is het mogelijk om een sport en spelmiddag op het lokale sportcomplex te organiseren. Voor de huur van gemeentelijke sportaccommodaties, neem contact op via [email protected]. Heeft u andere vragen over sporten en bewegen, stel ze via [email protected].

Het huidige maatregelenpakket loopt tot en met 20 april en kan aangepast worden. Houdt daarom de het nieuws over de maatregelen goed in de gaten.