Buien met kans op hagel, windstoten en veel neerslag

Foto:

Felste buien in de middag

Aan het einde van de ochtend en vanmiddag trekken felle regen- en onweersbuien over het land. Hierbij is kans op hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. Vanavond verlaten de buien het noorden van het land.

Het wordt vandaag flink warm. De luchtvochtigheid is hoog en daardoor voelt de warmte extra drukkend aan. In de westelijke kustgebieden komt de maximumtemperatuur uit rond 22 graden. Iets landinwaarts, zoals in Amsterdam en Utrecht, wordt het al snel 25 graden. De hoogste temperaturen zijn voor het oosten en noordoosten. Daar wordt het op grote schaal 26-28 graden en kan het lokaal zelfs richting 30 graden gaan.

De eerste buien verschijnen in de loop van de ochtend in de zuidelijke provincies. Hierbij kan het onweren en al flink regenen. In de middag trekken de buien noordwaarts.

Wateroverlast, hagel en zware windstoten
De buien kunnen regionaal veel neerslag achterlaten. Waar de zwaarste buien zullen vallen is nog onzeker, maar plaatselijk is wateroverlast mogelijk en kunnen straten tijdelijk onder water lopen.

Aan het begin van de avond verlaten de felle buien het noorden van het land. Komende nacht is vooral in Limburg weer een onweersbui mogelijk.

 

Bron: Weeronline