Appartement Olieslagerstraat in Roermond brandt uit

Foto:

VRLN – Hedenmiddag is de brandweer uitgerukt voor een brand in een appartement op de 3e verdieping van een flat aan de olieslagersstraat. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer is om 13.30 uur naar het appartement gegaan n.a.v. een melding van een van de buren die een knal hadden gehoord, waarna er vervolgens rook uit het appartement kwam. Eenmaal ter plaatse had de brandweer de brand snel onder controle. Nadat de rook uit het appartement was geventileerd, heeft de brandweer de woning grondig doorzocht, maar er is niemand aangetroffen. De politie gaat samen met een specialistisch team van de brandweer een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand. Om 14.30 uur heeft de brandweer het incident overgedragen aan Wonen-Zuid, die samen met Salvage van de verzekeringsmaatschappij verder gaat bekijken hoe de woning weer bewoonbaar gemaakt kan worden. Als dit langer gaat duren zal voor de huidige bewoner(s) een alternatief worden gezocht.

De aangrenzende woningen hebben verder geen rook en waterschade opgelopen. Deze bewoners hebben hun appartementen niet hoeven te verlaten. Wel heeft de brandweer een voordeur van een naastgelegen appartement moeten forceren, om te controleren of er geen branddoorslag had plaatsgevonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen