Camping Roermond een grote puinhoop en dat is pas het begin

Foto:

De piek van het hoogwater verdwijnt langzaam via Mook en Middelaar de provincie uit. De nacht is zonder calamiteiten verlopen, maar de Veiligheidsregio blijft de dijken continu in de gaten houden. In de loop van de middag zal het water overal gaan zakken en kan de schade opgemaakt worden. Dit meldt 1Limburg

Zo hoor je jaren aan een stuk dat de oogst van de boeren bezweken is door de extreme hitte. En dit jaar is het niet de hitte, maar de machtige maas. Deze sector heeft het dan ook meerdere malen zwaar te voorduren. Helaas kunnen wij Moeder Natuur nog niet zo beïnvloeden dat ook deze sector, ten alle tijden vlekkeloos verloopt.

Naast de schade in de agrarische sector, word de schade voor meer mensen en bedrijven zichtbaar. Het water is nu aan het zakken en kan er begonnen worden met opruimen. Hoe de schade zich de komende dagen zal manifesteren proberen wij op de voet te volgen.

De mensen die hun vakantieplek hebben op Hatenboer te Roermond zijn ook de schade aan het opnemen. Hier heeft het water erg hoog gestaan, het is voor sommige mensen nog steeds net te bevatten wat er allemaal gebeurd. En dan moet het vakantieseizoen nog begonnen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen