Hoogwater ruïneert velden hockeyclub Concordia Roermond

Foto: Koen J. Foursquare

Er is veel onduidelijk wie de nieuwe velden van Hockeyvereniging Concordia in Roermond gaat betalen. De velden liggen onder water en de verzekering biedt geen dekking bij schade door overstroming. Zo meld 1Limburg vandaag.

De hockeyvelden staan nog steeds onderwater, het water loopt minder hard weg dan een dag eerder. De kleedlokalen en het clubhuis zelf zijn watervrij, maar zeker niet bruikbaar. Net zoals de koelcel en de container. De vereniging heeft als prioriteit de velden, ze weten niet wat ze gaan aantreffen als het water allemaal weg is.

Het bestuur was voor dit drama al in gesprek met de gemeente Roermond over hoe de toekomst er uit zou gaan zien voor de Hockeyvereniging. Door dit drama word er verder gesproken over de toekomst van Concordia, maar nu met grote urgentie.

De vermoedens over een gat in de dijk, die waarschijnlijk deze ravage heeft veroorzaakt is gemeld bij de desbetreffende organisatie, Wanneer deze kan komen kijken, inspecteren en repareren is nog onduidelijk. Hoe het er verder uit gaat zien met de verzekering of verdere rampenfonds blijft helaas ook onduidelijk. Hier in zijn ze overigens niet de enigste.

Er is een crowdfunding gestart door het bestuur, enkele leden en kinderen hebben hun hulp aangeboden. Dit in de zin van inzamelingsacties. Hier mee word geprobeerd om er in 2024 een mooi feest van te maken als Concordia 100 jaar bestaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen