Ravage camping Roermond: 1,5 miljoen schade na hoogwater

Foto: Perry Houkes

Op vakantieresort Marina Oolderhuuske in Roermond zijn de medewerkers druk bezig met opruimen en schoonmaken. De aanblik is triest: meerdere chalets en caravans zijn compleet verwoest door het water. Er is voor zeker 1,5 miljoen euro schade. Zo meld 1Limburg vandaag.

Na een poetsbeurt zou je kunnen denken dat de caravans nog goed zijn. Maar schijn bedriegt in deze, de vloeren zijn doordrenkt. En al het andere is zo nat dat drogen niet haalbaar is. Veel kan worden afgeschreven van de chalets, caravans en andere campingspullen.

Veel handen maken licht werk, maar er komt zo veel bij kijken. Dat er veel vrijwilligers, medewerkers en campinggasten aan het helpen zijn om alles op te ruimen. Voor veel mensen is het redden wat er te redden valt en weer terug naar huis. Helaas zit de vakantie er al weer en dan was die pas begonnen.

De eigenaar Perry Houkes is terug gesteld in de overheid, want er is nog geen contact geweest vanuit het rampenfonds. Ook de verzekering dekt volgens Perry Houkes niet veel, terwijl er toch een grote som geld ieder jaar betaalt word door Houkes.

Een beetje geluk hebben ze nog gehad, als het water 5 centimeter hoger was gestegen. Dan zouden de boten boven de steigerpalen zijn uitgekomen en was het de schade niet meer te overzien geweest. Dan zouden er voor miljoenen verloren zijn gegaan, aan losgekomen boten. Maar dat is de camping en jachthaven gelukkig gespaard gebleven.

Reacties