Eerste Roermond Doptober verloopt goed

Foto:

Deze maand startte de actie Doptober gemeente Roermond.

Het gaat om het sparen van dopjes. Van de opbrengsten betaalt Stichting Leergeld de contributie van sportclubs, voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben Gooi je kroonkurken en andere metalen dopjes dus niet weg, maar geef mij even een signaaltje. Als Dopstop verzamel ik graag jouw dopjes in mijn Dopbox. Ik ben vast begonnen met sparen. Doe jij ook mee? aldus Lynn Rulkens.

 

Dit is de eerste keer dat wij in Roermond Doptober organiseren. Wel zijn we van plan er vanaf dit jaar, een terugkerend evenement van te maken.
Omdat dit ons eerste jaar is, is het lastig een inschatting te geven hoeveel dopjes wij willen verzamelen. In Brunssum organiseren ze al enkele jaren Doptober en daar was de opbrengst de laatste keer ruim 140.000 doppen. Als
wij de helft daarvan halen, zijn we meer dan tevreden. Volgend jaar is een verdubbeling dan een mooi doel. Doptober gaat een actie worden die zich inderdaad afspeelt in oktober. Maar ik kan je beloven niet te stoppen met
sparen in november. Ik ga gewoon door en met mij velen, zodat we volgend jaar een nog mooier resultaat kunnen neerzetten in oktober.
De Stichting Leergeld doet in Roermond al ontzettend goed werk. Om de verschillen tussen arm en rijk in de belevingswereld van kinderen zo klein mogelijk te maken. Zij zijn blij met elke bijdrage. De bijdrage van Doptober
zal gaan naar kinderen die zelf geen lidmaatschap van een sportclub kunnen betalen. Elk kind dat extra kan sporten is welkom.
De PvdA in Brunssum organiseert al enkele jaren Doptober. Wij hoorden hiervan en vonden het zo’n sympathiek initiatief, dat we dit naar Roermond gehaald hebben In totaal zijn er in vrijwel elk dorp en elke wijk binnen de gemeente Roermond Dopstops, waar mensen hun doppen kunnen inleveren. Op de Facebook- pagina van Doptober Roermond kun je deze vinden.
Ook heel veel sportclubs doen mee, net als scholen en horecaondernemers.
Mochten meer mensen interesse hebben mee te sparen, laat dit dan vooral even weten via [email protected] en wij zorgen voor geschikt verzamelmateriaal.