Lenteachtig weer tijdens de voorjaarsvakantie voor de regio’s midden en zuid

Foto:

Flink wat zon en temperaturen van 8 tot 11 graden.

Deze week heeft de regio noord voorjaarsvakantie en volgende week is het de beurt aan de regio’s midden en zuid. Deze vakantie valt samen met het Carnaval dat dit weekend in vooral het zuiden losbarst. Het weerbeeld ziet er in het weekend en ook volgende lenteachtig uit. De zon schijnt flink en met temperaturen van 8 tot 11 graden en niet veel wind voelt het lenteachtig aan.

De voorjaarsvakantie voor de regio noord is afgelopen weekend onstuimig begonnen, maar inmiddels is het allemaal wat rustiger geworden. De aanloop naar het weekend laat nog wel wisselvallig weer zien met daarbij ook vaak veel wind, maar juist in het weekend ziet het weerbeeld er goed uit. Voor het gevoel doet het lenteachtig aan.

De zon schijnt flink en het blijft droog. De wind houdt zich rustig en de temperatuur loopt op naar 7 tot 9 graden. Wel worden de nachten kouder en kan het landinwaarts op grote schaal licht vriezen. Het is dan ook prima weer voor buitenactiviteiten zoals een wandeling of fietstocht, maar natuurlijk ook voor het Carnaval dat in het weekend begint. Ga je op kroegentocht, dan is een wat dikkere jas wel aan te raden.

Volgende week rustig en meest droog
Het weerbeeld voor volgende week ziet er niet verkeerd uit voor vakantievierders in eigen land. De zon schijnt geregeld en het blijft, zeker de eerste dagen van de week, droog. Pas later in de week nemen de neerslagkansen toe, maar echt nat lijkt het allemaal niet te worden.

De temperatuur loopt dagelijks op nar 8 tot 10 graden. In het zuiden en oosten kan het lokaal een keer 11 graden worden. De nachten verlopen vrij fris met veelal waarden tussen 0 en 3 graden. In rustige en heldere nachten kan het landinwaarts licht vriezen.

De dagen worden geleidelijk langer en in de ochtend komt de zon volgende week al voor 7:30 uur op. De zonsondergang is aan het begin van de avond. Vooral op dagen dat de zon schijnt, komt het voorjaarsgevoel steeds dichterbij.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/23-2-2022-weer-voorjaarsvakantie-nederland

Cookieinstellingen