Gemeente Roermond – Hulp aan Oekraïners

Foto: David Peterson via Pixabay

Gemeente Roermond – U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. Veel Oekraïners hebben (nood-) hulp nodig. Wereldwijd zetten landen, bedrijven en hulporganisaties zich hiervoor in.
U kunt helpen op de volgende manieren:

Ik wil vluchtelingen steunen. Hoe doe ik dat?

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers vanaf het moment dat ze worden opgevangen in Nederland. Op het platform van VluchtelingenWerk staat meer informatie voor iedereen die Oekraïners en andere vluchtelingen in Nederland wil helpen, zie nederlandvoorvluchtelingen.nl.

Ik wil een Oekraïense vluchteling in huis nemen. Wat moet ik doen?

VluchtelingenWerk geeft aan wat de mogelijkheden zijn als u zelf huisvesting aan vluchtelingen wilt aanbieden.

Ik wil geld doneren. Waar kan ik dat doen?

Geld geven kan bijvoorbeeld via Giro555. Doneer via Giro555 aan de actie van de Nederlandse Samenwerkende Hulporganisaties voor Oekraïne. Zij bieden hulp aan slachtoffers van de oorlog. Met het geld zorgen zij in Oekraïne en omringende landen bijvoorbeeld voor onderdak, medische zorg, eten en schoon drinkwater. En ze zorgen dat die hulp snel bij de mensen komt die dat het meest nodig hebben.

Financiële hulp voor Oekraïense vluchtelingen

De Minister heeft op 25 februari 2022 een tijdelijke regeling ingesteld waarmee Oekraïense vluchtelingen recht hebben op financiële hulp (bekijk de regeling in de Staatscourant). Deze regeling wordt uitgevoerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Houdt er rekening mee dat de regeling nog niet online staat. We raden aan om de website van de SVB (www.svb.nl) in de gaten te houden voor meer nieuws over de regeling en hoe deze aan te vragen.

Bron: Gemeente Roermond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen