MEDIAWIJZE WEKEN BIJ BIBLIOTHEEK BIBLIORURA

Foto:

Van 21 maart tot en met 3 april organiseert de Bibliotheek Bibliorura de Mediawijze weken. Twee weken die volledig in het teken staan van mediawijsheid. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en doelgroepen. We gaan het hebben over de valkuilen, maar ook over de voordelen van de digitale wereld.

 We brengen allemaal steeds meer tijd door in de digitale wereld. Onze kleuters weten al hoe ze een filmpje op YouTube moeten kijken, pubers lijken soms wel aan hun apparaten vastgelijmd en als we volwassen zijn moeten we tegenwoordig zo’n beetje alles online regelen. Hoe zorg je dat je niet in deze digitale wereld verdwaalt? Hoe ga je om met je gegevens? En hoe filter je alle informatie die je via digitale kanalen ontvangt? Hoe kijk jij naar je digitale zelf?

Voor (ouders van) de allerkleinsten zijn er workshops en een webinar over voorlezen en het media-aanbod voor kinderen. Met de oudere kinderen gaan we vloggen en TikTokken en een zelfportret maken met Minecraft. Voor volwassenen is er een lezing over het puberbrein en een over fake news. Mensen met vragen over de apps van de bibliotheek of andere veelgebruikte apps kunnen bij speciale spreekuren terecht.

Een volledig overzicht van alle activiteiten staat op www.bibliorura.nl/mediawijzeweken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen