Donderbergse activiteiten ter stimulering samenzijn mensen

Foto: Roermond.|NieuwsTTV

Bij het opbouwwerk, onderdeel van Vijf, loopt dit schooljaar een stagiaire mee van Fontys Hogeschool Sociale Studies. Zij heeft de opdracht gekregen om enkele activiteiten te bedenken voor de Donderberg in coronatijd. Het doel van deze activiteiten was om mensen weer samen te brengen na een eenzame- en winterse periode. Na een brainstorm zijn hier 2 leuke activiteiten uit voortgevloeid. Namelijk een buurtbingo & een wandeling door de Donderberg.

Voor de buurtbingo is er gekozen voor 1 hofje in de Donderberg. De stagiaire wilde een gezellige middag organiseren. Van te voren zijn flyers gemaakt en uitgedeeld. Op de dag zelf was het prachtig weer. Samen met leefcoach Sedai Bayraktar (van Vijf) zijn ze naar het hofje gegaan op woensdag 30 maart. Er waren 15 enthousiaste buurtbewoners die wel zin hadden in een middagje bingo. Het was een leuke- en gezellige bingo. De buurtbewoners waren erg enthousiast en fanatiek, ondanks dat het lang duurde voordat de 1e bingo viel.

Op donderdag 31 maart, stond de wandeling door de Donderberg gepland. Waar het een dag eerder stralend weer was, zat het weer op deze dag niet zo mee. De zon was ver te zoeken.Desalniettemin was er 1 enthousiaste buurtbewoonster die door de (lichte) regen en wind toch wilde lopen. Zo gezegd, zo gedaan. De stagiaire had twee mooie routes voorbereid, een lange en een korte route. Door het weer is besloten om de korte route te lopen. Vanuit het winkelcentrum is er gelopen naar de Oranjelaan. Langs Niekee, door het parkje en via de Kastelenbuurt weer terug naar de Donderie. In de Ontmoetingsruimte de Donderie is de wandeling gezellig afgesloten onder het genot van een kopje thee. Het waren twee gezellige middagen. Er wordt gehoopt dat dit een kleine inspiratie is geweest voor buurtbewoners die iets willen doen in hun buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen