Update Station Roermond krijgt facelift

Foto: Roermond.NieuwsTV

Station Roermond werd geopend op 21 november 1865. Het huidige gebouw stamt uit 1862. Het is later echter zo verbouwd en uitgebreid, vooral aan de voorzijde, dat het originele gebouw nog slechts moeilijk te herkennen is. Station Roermond is een belangrijk openbaar vervoerknooppunt in Midden-Limburg. Niet alleen passeren alle treinen naar Zuid-Limburg dit station, het is tevens het begin- en eindpunt van veel buslijnen in de regio. Het station van Roermond lag tot aan de midden jaren 50 van de 20e eeuw aan de oostrand van de stad. Met de komst van de spoortunnel in 1954 werd de stad met oostelijk gelegen plaatsen verbonden, doordat ook daar woningbouw werd gerealiseerd. Dit zorgde ervoor dat het station midden in de stad kwam te liggen, aan de rand van het centrum.

Jaren later na de bouw van het station krijgt deze een face lift. In februari 2022 werd de pers uitgenodigd om een verslag te maken van het station, welke een nieuwe look krijgt. De reiziger krijgt meer bewegings vrijheid  op het station. Daarnaast worden veel historische kenmerken in originele staat teruggebracht. Tijdens de verbouwing blijft het station gewoon open.  Het gaan vanuit het busstation naar het treinstation wordt verbreed en de entree komt vernieuwd terug. De bloemist verhuist naar de oude restauratie van het station en komt daar samen te zitten met een nieuwe StationsHuiskamer,de Kiosk verdwijnt.

Voor nu is er op het station het materiaal te zien dat gebruikt gaat worden voor de opknapbeurt. Het streven is om aan het einde van de zomer klaar te zijn met de werkzaamheden.

Cookieinstellingen