De uitdagingen van een samengesteld gezin

Foto: Alisa Dyson via Pixabay

Ga ik verhuizen voor de liefde? Al die tijd en energie die ik in de kinderen steek, allemaal voor niks. Jarenlang heb ik mijn gevoelens geblokkeerd. Ik heb mijn eigen kinderwens opzij gezet. Ik zie de kinderen nooit meer. Hoe regel ik de erfenis? De ex weet mijn man elke keer opnieuw te raken. De kinderen worden tegen mij opgezet. Ik heb geen klik met de kinderen. De kinderen praten alleen maar over mama.

Een greep uit de vele dilemma’s waar vrouwen, die deel uitmaken van een samengesteld gezin veelal dagelijks mee te maken hebben. Waarom zou je er in godsnaam voor kiezen? Ondanks de vele uitdagingen groeit het aantal samengestelde gezinnen.

On-en offline
Steeds meer vrouwen die hier deel van uitmaken vinden elkaar on-en offline. Om met elkaar te kunnen sparren, maar vooral ook om bij elkaar (h)erkenning te vinden. De wetenschap dat ze er niet alleen voorstaan biedt steun. Irma Huis in ’t Veld en Liesbeth Kasperink weten als ‘kinderloze’ vrouw in het samengestelde gezin als geen ander hoe zinvol deze steun is.

Dankbare rol
Irma Huis in ’t Veld: “Het is onze missie geworden om vrouwen die deel uitmaken van een samengesteld gezin een hart onder de riem te steken. Enerzijds door het delen van veelvoorkomende dilemma’s op onze platformen, maar ook door vrouwen met elkaar in contact te brengen.” Liesbeth Kasperink: “Ik voel het als een hele dankbare rol dat wij met onze platformen deze bijdrage mogen leveren. Daarnaast willen we ook steeds meer offline events organiseren, waarvan de eerste voor kinderloze bonusmoeders reeds heeft plaatsgevonden.”

Dat de behoefte aan informatie, platformen, verbinders en events groot is bleek wel door het grote enthousiasme waarmee het eerste event, georganiseerd door Irma en Liesbeth, in het zuiden van Nederland met Belgische en Nederlandse deelnemers heeft plaatsgevonden. Ook het aantal volgers op hun platformen groeit dagelijks.

Denk aan ons!
met dit persbericht vragen ze dan ook; is er ruimte voor een item over het samengestelde gezin? Denk dan aan Irma Huis in ‘t Veld en Liesbeth Kasperink. “We zijn er namelijk van overtuigd dat wij de toegevoegde waarde bieden waar jullie naar op zoek zijn.”
————————————————————————————————————————————-
Over Irma Huis in ’t Veld en Liesbeth kasperink
Twee vrouwen die van de een op de andere dag deel uitmaken van een samengesteld gezin. Geen tijd om rustig aan de situatie te wennen. Ze wisten toch waar ze aan begonnen? Inmiddels heeft de praktijk ze geleerd dat het leven van een bonusmoeder of zoals het in buurland Belgie genoemd wordt; plusmama een rollercoaster aan gevoelens is. Overtuigd van de toegevoegde waarde die ze het samengestelde gezin te bieden hebben, maar vooral de steun die ze kunnen geven aan vrouwen in een soortgelijke situatie richten ze een platform op. Inmiddels bundelen ze steeds vaker hun krachten.

Volgen: Website: www.plusmama.nl  – Instagram: #Halloplusmama en #bonus_moeders

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen