Max oppermachtig op natte baan tijdens de Canadese Grand Prix naar pole positie: ‘Superblij’

De kwalificatie voor de Canadese Grand Prix begon in de regen en eindigde met een opdrogende baan. Ondanks dat de omstandigheden dus voortdurende veranderden, was er één constante factor: Max Verstappen die van begin tot einde de toon zette met de snelste rondetijden. Zijn overmacht leverde de Nederlandse Oracle Red Bull Racing-coureur pole positie op. Naast hem op de eerste startrij staat Fernando Alonso, die in zijn Alpine ook van meet af aan snel was in de listige condities. Carlos Sainz deelt in zijn Ferrari de tweede startrij met de Mercedes van Lewis Hamilton.

“Het waren verraderlijke omstandigheden”, vertelt Max. “Maar we zijn kalm gebleven, hebben geen fouten gemaakt en maakten de juiste beslissingen in het laatste gedeelte van de kwalificatie. Ik ben er superblij mee dat ik hier op pole positie sta. Het is ook geweldig om na een paar jaar weer terug te zijn in Montreal en het is fantastisch om zoveel fans te zien. Je krijgt op deze baan het gevoel in een kart te rijden mede dankzij de echte kerbstones. Ik geniet ervan om hier te rijden en kijk uit naar morgen. Maar ik mag niet verwachten dat het een rechttoe rechtaan race zal gaan worden.”

De kwalificatie begint op een kletsnatte baan, terwijl het nog altijd regent. Het hele veld gaat dan ook uit op de blauw gemarkeerde regenbanden. Het zijn verraderlijke omstandigheden met de grote plassen water op het asfalt en de spray achter de auto’s. Toch weet iedereen Q1 heelhuids door te komen en als de klok op nul staat, zijn de eerste afvallers: Pierre Gasly (AlphaTauri), Sebastian Vettel (Aston Martin), Lance Stroll (Aston Martin), Nicholas Latifi (Williams) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri), tot teleurstelling van de Canadese fans. Max is in Q1 de snelste man (1:32.219), gevolgd door Fernando Alonso (Alpine) en Carlos Sainz (Ferrari).

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen