Gemeente Roermond: Inloopbijeenkomst Roerdelta fase 2 en 3

Foto: Andrys Stienstra via Pixabay

Bewonersbrief

Aan
Bewoners en ondernemers van Roerdelta, Voorstad Sint Jacob en Hammerveld Roermond, 30 juni 2022

Uitnodiging inloopbijeenkomst Roerdelta fase 2 en 3
Beste lezer,

We nodigen u graag uit voor een inloopbijeenkomst over Roerdelta fase 2 en 3. Deze vindt plaats op donderdag 14 juli. Tijdens deze bijeenkomst blikken we met u terug op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Ook kijken we samen vooruit naar wat de komende maanden gaan brengen.

Alvast een korte terugblik
De afgelopen jaren is er achter de schermen hard gewerkt aan de plannen voor fase 2 en 3 van Roerdelta: het ontwikkelen van een woonwijk en van de haven. In 2017 hebben inwoners meegedacht over hoe wonen, verkeer, natuur en duurzaamheid vorm zouden kunnen krijgen in deze plannen.

Deze inbreng heeft de gemeente als één van de bouwstenen verwerkt in het toetsingskader. Met dit toetsingskader in de hand gaan de gemeente en een speciaal opgericht kwaliteitsteam, het Q-team, toetsen of de stedenbouwkundige scenario’s voldoen aan de gestelde eisen.

Plannen krijgen steeds meer vorm
Momenteel overlegt de gemeente met een stedenbouwkundig bureau, externe adviseurs en de projectontwikkelaar over de scenario’s die zijn vastgesteld in de raadsvergadering van 21 februari jl. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is in welke mate de scenario’s voldoen aan de voorwaarden die gelden voor (hoog)waterveiligheid. De scenario’s worden deze zomer uitgewerkt en gevisualiseerd. In september organiseren we weer een bijeenkomst, waar we u deze schetsen laten zien en graag horen wat u ervan vindt.

We nodigen u van harte uit
De inloopbijeenkomst over Roerdelta fase 2 en 3 is op donderdag 14 juli in de Popzaal bij de ECI Cultuurfabriek.

Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom. Er zijn verschillende projectmedewerkers aanwezig om u te ontmoeten en vragen te beantwoorden.

Om 18.00 uur en om 19.30 uur geven we ook een korte presentatie over de voorbereidingen die we de afgelopen jaren hebben getroffen, en over wat er de komende maanden op de projectplanning staat (inclusief de bijeenkomst in september).

We sluiten de inloopbijeenkomst af om 20.30 uur.

Aanmelden is eenvoudig
U meldt zich online aan voor de inloopbijeenkomst op www.roermond.nl/roerdelta. Aanmelden is mogelijk tot en met dinsdag 12 juli.

Voor vragen over deze brief neemt u contact op met de heer R. Meijers via [email protected] of via telefoonnummer (0475) 35 96 00.

We kijken ernaar uit u op 14 juli te ontmoeten. Met vriendelijke groet,

Gemeente Roermond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen