Arriva Limburg: Vanaf 18 juli aanpassingen in de dienstregeling – Roermond – Maastricht Randwyck v.v.

Foto: Arriva

In verband met beperkte inzetbaarheid van machinisten van Arriva in Zuid-Limburg wordt de treindienstregeling vanaf 18 juli aangepast. Door deze aanpassing is het mogelijk om  een betrouwbare dienstregeling te bieden. Het gaat om uitval van enkele ritten op de trajecten van de RS 12 (Maastricht Randwyck- Roermond en v.v.), de RS 15 (Kerkrade-Sittard en v.v.), de  RS 18 (Maastricht Randwyck-Heerlen en v.v.) en de RE 18 (Maastricht – Aachen Hbf). De aangepaste dienstregeling duurt minimaal tot 21 augustus.

Door de treinritten tijdelijk in aantal terug te brengen is het mogelijk om een betrouwbare dienstregeling in Zuid-Limburg te bieden. Voor enkele vervallen spitsritten en voor de laatste treinrit van de dag wordt treinvervangend busvervoer ingezet.

Vervallen treinritten
Arriva adviseert reizigers voor meer informatie te kijken op www.arriva.nl/dienstregeling om te kijken welke alternatieven er zijn voor vervallen treinritten. Soms is het alternatief een trein eerder of later, maar soms kan een andere trein (IC/Sneltrein/Stoptrein) op hetzelfde traject of een vervangende bus een oplossing zijn. De aangepaste dienstregeling is verwerkt in de reisplanners. De ritten die niet worden gereden staan in de reisplanner op vervallen. Over de inzet na 21 augustus zal Arriva tijdig communiceren.

Reeds eerder geplande buitendienststellingen met treinvervangend vervoer

  • Vanaf woensdag 24 augustus t/m zondag 28 augustus rijden er in verband met werkzaamheden geen treinen tussen Maastricht Randwyck en Valkenburg. Als alternatief zet Arriva dan treinvervangend vervoer in.
  • Van Maandag 29 augustus t/m vrijdag 2 september rijden er geen treinen tussen Valkenburg en Heerlen. Ook dan worden de treinritten overgenomen door treinvervangend busvervoer.

Voor het reizen met treinvervangend busvervoer heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals een ov-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen.

Reisinformatie en glimble
De aangepaste dienstregeling is verwerkt in de reisplanners. Arriva adviseert reizigers op de dag zelf de reis te plannen voor de meest actuele reisinformatie. De hele reis van deur tot deur, kan vooraf worden gepland en betaald via de glimble app van Arriva. (te downloaden via www.glimble.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen