30 jaar zwembad de Roerdomp

Foto:

Zwembad de Roerdomp herdenkt dit jaar, haar dertig jarig bestaan.
In verband met dit heugelijk feit is er een nieuwe banner geplaatst.
Het zwembad vierde op zondag 17 juli haar jaardag.
De bezoekers konden op die dag genieten van de beats van DJ Timebeatz.
Ook aan de kleintjes was gedacht. Ballonartiest Tallie Twist (Clown Tallie) heeft de mooiste creaties voor de kids gemaakt.

Het voormalige zwembad was gelegen, waar nu Sporthal Jo Gerris ligt en bestond alleen uit een binnenbad: een kleine bak met een zwemplank, meer niet. In die tijd werd echter ook de vraag vanuit verenigingen groter naar goede sportfaciliteiten. Daarnaast kwam het recreatiezwemmen op. Waarschijnlijk zijn dat de twee belangrijkste redenen geweest om een nieuw zwembad te bouwen.
vertelt Communicatie Adviseur, Kelly Wouters.
Het zwembad is eigendom van de Gemeente Roermond. De clustermanager Sport en Cultuur geeft leiding aan (o.a.) het zwembad.

Wat zijn enkele hoogtepunten gedurende het 30 jarig bestaan van het zwembad?
Er zijn veel hoogtepunten geweest op allerlei gebieden. Zo worden jaarlijks minimaal 400 zwemdiploma’s uitgegeven en wekelijks diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een disco-avond of festiviteiten rondom Vastelaovend, Halloween, kerst en Sinterklaas.
Het behalen van de zwemlicentie “Zwem ABC” van de Nationale Raad Zwemveiligheid is bovendien een mooie erkenning voor de kwaliteit van onze zweminstructie. Wethouder van Ballegooij (onderwijs, sport en wijken): “Ik ben trots op het zwembad en haar medewerkers. De locatie vervult een belangrijke recreatieve functie voor alle inwoners van de stad.”

We zien dat veel kinderen die bij ons zwemles nemen, na hun A diploma stoppen. Met de Maasplassen in de achtertuin, is het van belang dat kinderen ook hun B & C diploma halen, om goed te kunnen zwemmen in open water. De komende tijd willen we de ouders bewuster maken en de kinderen enthousiasmeren om meer lessen te volgen.
Daarnaast blijven we het zwembad beschikbaar stellen aan verenigingen, zorgen we voor nieuwe activiteiten en blijven we diverse lessen geven. Tot slot zegt de communicatie adviseur:” Elk uurtje wordt benut, van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, 7 dagen per week” .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen