RoermondCitySwim (RCS) steunt twee goede doelen

Foto: Angela Hokstam

Angela Hokstam – Op 3 september 2022 is de RoermondCitySwim(RCS), op spectaculaire wijze van start gegaan, na twee jaar afwezigheid. Dit event heeft zwemmers, publiek en vrijwilligers bij elkaar gebracht en hierdoor was weer een stukje Roermondse saamhorigheid te merken. Er is eerst gezwommen in Duitsland, daarna in Nederland(van Vlodorp naar Roermond). De zemmers in Roermond toonden hun zwemkunsten op de 500, 1000 en 2000 meter. In 2019 is voor het eerst de connectie gelegd met Duitsland(de zwemverenigingen), voor wat betreft de RCS.

Omdat het aanmeld aantal een tijdje laag bleef was het niet zeker als het event door zou gaan. Maar uiteindelijk hebben meer dan 300 zwemmers zich aangemeld, om te zwemmen in de Roer voor het goede doel.

 

Sommige zwemmers zwommen voor het goede doel in Duitsland. Omdat een deel van de zwemroute in Duitsland was, worden twee goede doelen ondersteund. Ook de vrijwilligers droegen met hun aanwezigheid een steentje bij aan het ondersteunen van het goede doel. Drie vrijwilligers vertellen waarom zij dit initiatief ondersteunen:

*Vrijwilliger AE, A:” Ik doe mee aan deze activiteit omdat ik zelf zwem en aan waterpolo doe. Het was mijn idee om dit jaar mee te doen, aan het event maar het is er niet van gekomen”.

*Vrijwilliger A, R- ”Ik vind dat de  organisatie de activiteit goed organiseert. Dit spektakel is een aanwinst voor Roermond.  Het bevorderd vitaliteit en samenwerking. Ik vind het leuk om hier deel van te zijn. Bij de aleereerste editie van de RCS heb ik meegeholpen, om vijwilligers aan

te trekken”.

Vrijwilliger V, M uit Duitsland– ”Ik hou van zwemmen. Ik werk bij de Duitse brigade en wil meehelpen om geld in te zamelen voor het goede doel.”

Welk goed doel ondersteund RCS dit jaar?

Het Toon Hermans Huis wordt met dit event ondersteund.

Dit Huis heeft een zolder die onder handen genomen moet worden.Op de zolder komt er een multifunctionele ruimte, gericht op bepaalde doelgroepen. Er zullen op deze plek thema dagen worden georganiseerd.

De leiding van de Roermond City Swim draagt dit een bijzonder warm hart toe.

Het project RCS wordt in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door Stadt Wassenberg, Kreis Heinsberg, Gemeente Roerdalen, Gemeente Roermond en de Stichting Roermond City Swim.

Na het zwemgedeelte  is er feestelijk afgesloten met onder andere verrassingsacts.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen