Verdiept en gevarieerd kennismaken met Nederlandstalige oëziep

Foto: Thought Catalog via Pixabay

Angela Hokstam – Op zondag 2 oktober start bij de Bibliotheek Bibliorura, de leesclub ‘Poëzie met Meity’. In zes bijeenkomsten op zondagmiddagen van 13.30 -15.30 uur maken deelnemers op een gevarieerde manier kennis met hedendaagse Nederlandstalige poëzie.

In de leesclub worden poëziebundels besproken van Radna Fabias, Hester Knibbe, Ester Naomi Perquin, Jean Pierre Rawie, Marieke Lucas Rijneveld en Menno Wigman. Iedere bijeenkomst staat een andere bundel centraal en wordt gesproken over zaken als woordkeuzes en betekenis. De leesclub is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om meer te weten te komen over poëzie of wil ontdekken wat je door poëzie kunt leren over de wereld en over jezelf.

De leesclub wordt begeleid door Meity Völke (1980) uit Roermond. Meity studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de universiteit van Nijmegen, werkte als docent Nederlands en studeerde Poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. In 2019 won zij de Turing Gedichtenwedstrijd, waarna in januari 2020 haar debuutbundel Aan het licht verscheen bij uitgeverij de Arbeiderspers. In 2021 vertaalde Meity poëzie voor Rode komeet, de biografie van dichteres Sylvia Plath. Momenteel schrijft zij, naast artikelen voor literaire tijdschriften en ander werk in opdracht, aan een tweede bundel.

 De zes bijeenkomsten van de leesclub vinden plaats op 2 oktober en 13 november 2022 en 8 januari, 5 maart, 16 april en 11 juni 2023 in de Bibliotheek Bibliorura te Roermond. Kosten voor deelname bedragen 90 euro voor bibliotheekleden en 110 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via www.bibliorura.nl/leesclub-poezie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheek Bibliorura

Neerstraat 11-13 ▪ 6041KA Roermond ▪ T: 0475519000 ▪

E: [email protected] ▪ I: www.bibliorura.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen