Tweede opvangplek voor Oekraïners in Weert

Foto: Roermond Nieuws

Nieuws.nl -

n Weert komt een tweede opvanglocatie voor Oekraïners. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend. Naast de huidige huisvesting van 150 vluchtelingen uit Oekraïne kunnen in een naastgelegen gebouw vanaf november nog eens 160 mensen uit dat land gehuisvest worden.

Ze worden ondergebracht in de voormalige Philips van Hornekazerne. Het gebouw op het kazerneterrein moet eerst nog verbouwd worden en staat naast de huidige opvanglocatie voor Oekraïners.

In april zette de gemeente de deuren open voor 200 Oekraïners, maar uiteindelijk werden dat er 150. Dit omdat de gemeente naar eigen zeggen kwaliteit boven kwantiteit wilde stellen en besloot per kamer één gezin te huisvesten. “Dat geeft rust op de opvanglocatie en komt de kwaliteit ten goede”, aldus de gemeente Weert.

De Oekraïense gezinnen blijken volgens de Limburgse gemeente tevreden over de geboden opvang. “De kinderen gaan naar de basisschool op het terrein en de iets oudere leerlingen naar de middelbare school. Veel volwassen bewoners hebben inmiddels een baan gevonden in Weert.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen