Kinderen ook in nieuw theaterseizoen gratis naar De Maaspoort

Foto: Theater.nl

Op 15 mei jl. is het nieuwe theaterprogramma van De Maaspoort bekend gemaakt. Artiesten en shows zoals Herman van Veen, Mega Mindy, Tineke Schouten, Youp van ’t Hek, Zappelin Live!, Her Majesty, Paul de Leeuw, Nederlands Dans Theater 2, André Kuipers en de grote musicalproducties Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!, Grease, Piaf en De Hospita komen naar Venlo.

Afgelopen jaar lanceerde De Maaspoort het Jeugdfonds ‘Goed voor elkaar’. Dankzij dit fonds konden kinderen tot en met 12 jaar gratis naar het theater. “Dit blijft ook komend theaterseizoen zo,” zegt Leon Thommassen, directeur-bestuurder van De Maaspoort, trots. “Dankzij dit initiatief konden we ruim 5.000 kinderen blij maken met een gratis theaterbezoek. We hopen dat dit aantal met dit nieuwe theaterprogramma verder zal groeien.”.

Het nieuwe theaterprogramma bestaat uit ruim 200 voorstellingen. Het is gelukt de prijswinnende voorstelling met Hadewych Minis, Girls & Boys, vast te leggen. Regisseur Theu Boermans komt terug met een brutale bewerking van Mozarts Zauberflöte. Van der Laan en Woe van het TV-succes ‘Even tot Hier’ zijn te zien en Jamai Loman komt met een ode aan Elton John. Limburgs talent Suzan Seegers speelt de hoofdrol in PIAF.

De nieuwe programmeur Wieke Vrijhoef, is trots, haar eerste programma voor De Maaspoort is afgerond. “We starten deze zomer natuurlijk eerst met de spektakelmusical ‘Het was Zondag in het Zuiden’ in openluchttheater de Doolhof. Voor het eerst produceren we zelf een grote musical in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Dit past bij onze visie om als organisatie meer zelf te maken of samen met makers aan de slag te gaan. We zoeken ook meer verbinding in de stad, samen met partners bereiken we een groter en diverser publiek.” zegt Vrijhoef.

Op maandag 22 mei wordt het nieuwe programma feestelijk gepresenteerd tijdens de jaarlijkse PREVIEWnight. De PREVIEWnight is ook gratis via livestream te volgen. Vanaf dinsdag 23 mei start de kaartverkoop voor Vrienden van De Maaspoort. De vrije verkoop start dinsdag 30 mei om 16.00u.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen