Nieuw actieprogramma Toerisme en Recreatie Noord-Limburg

Foto: Toerisme en Recreatie Noord-Limburg

Het nieuwe Actieprogramma Toerisme en Recreatie is vastgesteld door de acht samenwerkende gemeenten in Regio Noord-Limburg: Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray. Samen zullen zij de komende drie jaar het uitvoeringsprogramma Toerisme en Recreatie implementeren.

De regionale ambitie is om samen met partners de vrijetijdssector in Noord-Limburg tot een stuwende sector te maken. De vrijetijdssector speelt een belangrijke rol in de regio, zowel economisch als op het gebied van werkgelegenheid. Het programma richt zich niet alleen op toerisme als doel op zich, maar benadrukt toerisme als middel om positieve effecten te genereren voor zowel de toeristische sector als Noord-Limburg als geheel.

Naast inkomend toerisme leggen de gemeenten ook de focus op recreatie voor de eigen bewoners. Dit streven biedt toegevoegde waarde voor zowel de economie als de omgeving en de bewoners in de Gezondste Regio.

Janine van Hulsteijn, wethouder en bestuurlijk trekker Toerisme en Recreatie van Regio Noord-Limburg, benadrukt dat het nieuwe actieprogramma tot stand is gekomen door middel van interviews en sessies met ondernemers en andere belanghebbenden in de sector. De samenwerking tussen gemeenten en ondernemers is verder versterkt, en er ligt nu een plan met breed draagvlak waar gezamenlijk aan gewerkt zal worden.

De regio streeft ernaar om samen met ondernemers Noord-Limburg verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten op toeristisch en recreatief gebied. Dit omvat onder andere het faciliteren van projecten op het gebied van dagrecreatie en verblijfsrecreatie, evenals het stimuleren van cross-overs. Het programma omvat ook het project “vitale vakantieparken”, waarmee al dertig ondernemers geholpen zijn om hun bedrijfsvoering te verbeteren en een kwaliteitsverbetering te realiseren.

Noord-Limburg herbergt vele prachtige parels die, met de juiste marketing, onder de aandacht gebracht kunnen worden bij zowel bewoners als toeristen, zowel nationaal als internationaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen