Max aan vooravond van 9e overwinning op rij: ‘Ik race niet om records te breken’

Foto: Verstappen.com

Aan het einde van een regenachtige dag op Circuit Zandvoort wordt de kwalificatiedag toch nog met warme zonnestralen afgesloten. Terwijl het publiek na afloop van de pole positie van Max Verstappen in grote getalen blijft om de Porsche Supercup race te bekijken, staat de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen de internationale pers te woord.

Gevraagd naar de zwakke(re) punten van de Oracle Red Bull Racing RB19, laat Max weten: “Wellicht de langzame bochten, hobbelige circuits of kerbstones. Daar waar je met maximale downforce rijdt. Ik denk dat we daar wat meer zouden willen, maar je kunt niet alles hebben. De auto is altijd een compromis en die komt voort uit de filosofie van het designteam. Niet op alle circuits rijd je met veel downforce. Je probeert altijd alles te optimaliseren en het gaat erom om hier en daar kleine verbeteringen te vinden. Dat blijven we doen.”

Het duinencircuit in Zandvoort staat bekend als old-school. Hoe is het in het droog en nat, zoals vandaag? Max: “Ik wist hoe uitdagend dit circuit is in zowel droog als nat. Dat is wat wij als coureurs waarderen. Op sommige circuits heb je grote uitloopstroken en kun je je foutjes veroorloven, maar dat kan hier niet overal door de grindbakken. Om dan een snelle ronde te rijden als het er echt toe doet, is zeker uitdagender dan op veel andere circuits waar we komen.”

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen