Nog eens 2000 banen weg bij VDL Nedcar

Foto: Roermond Nieuws

Nieuws.nl -

Bij autofabriek VDL Nedcar verdwijnen in maart ruim 2000 banen doordat BMW zijn auto’s er niet langer in elkaar laat zetten. Daarmee schrapt moederbedrijf VDL het merendeel van de nog overgebleven banen bij de fabriek in het Limburgse Born. Er blijven ongeveer 450 arbeidsplaatsen over, staat volgens VDL in een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad.

Eerder werd al bekend dat er voor duizend uitzendkrachten en vijfhonderd vaste medewerkers geen werk meer zou zijn bij VDL Nedcar. De nieuwe ontslagen komen daarbovenop.

BMW maakte in 2020 bekend te stoppen met VDL Nedcar als productiepartner voor zijn Mini’s en BMW X1. Die samenwerking eindigt volgend jaar maart definitief.

VDL Nedcar hoopt nog altijd een nieuwe autofabrikant te strikken als klant. De ongeveer 450 medewerkers van de autofabriek die in dienst blijven, houdt VDL daarom achter de hand om voldoende kennis en kunde in huis te hebben om snel weer auto’s te kunnen produceren.

“VDL Nedcar houdt dus per 1 maart 2024 meer banen in de lucht dan noodzakelijk om de fabriek stand-by te houden. Een investering die gebaseerd is op het vertrouwen dat er een nieuwe samenwerking tot stand zal komen”, schrijft het bedrijf.

Voor de medewerkers die hun baan verliezen is een sociaal plan voorhanden, met financiële regelingen en hulp bij het vinden van ander werk. Alle medewerkers krijgen ook een bonus van 7500 euro per persoon als VDL Nedcar de productieafspraken met BMW haalt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen