Bussen in plaats van treinen tussen Maastricht Randwyck en Sittard en Heerlen en Aachen Hbf.

Foto: Arriva

Komend weekend werkt ProRail aan het spoor. Door deze werkzaamheden rijden er op zaterdag 18 en zondag 19 november geen treinen tussen Maastricht Randwyck en Sittard en tussen Heerlen en Aachen Hbf. Er worden bussen ingezet. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.

Maastricht Randwyck – Sittard
Op zaterdag 18, en zondag 19 november rijdt de RS12 Maastricht Randwyck – Sittard niet. Ook de NS intercity tussen Maastricht en Sittard rijdt niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van stop- en snelbussen tussen Maastricht en Sittard. Reizigers tussen Maastricht Randwyck en Maastricht kunnen in de vroege ochtend en late avond gebruikmaken van een pendelbus. Overdag kun je als reiziger gebruikmaken van de overige treinen richting station Maastricht Randwyck (RS18 vanuit Heerlen) of gebruikelijke lijnbussen.

Heerlen – Aachen Hbf.
Op zaterdag 18 en zondag 19 november rijdt de RE18 Heerlen – Aachen Hbf. als gevolg van werkzaamheden aan het spoor niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van snelbussen tussen Heerlen en Aachen Hbf. De werkzaamheden duren tot zondag 19 november 22.00 uur. Vanaf 22.00 uur rijdt de trein weer.

Reizen met treinvervangend vervoer
Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals een ov-chipkaart. Reizigers moeten hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan zij vertrekken en weer uitchecken op het station van bestemming. Door de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen. 

Langere reistijd
Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer vind je op de website van Arriva. De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan ons Arriva OV Servicepunt in Heerlen, Sittard of Maastricht.

Informatie voor reizigers
Arriva informeert reizigers over de gevolgen van deze werkzaamheden voor hun treinrit via de informatieschermen in de treinen, via de website van Arriva, via op posters op de stations en via berichten op social media.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen