Campagne Orange the World: Samen Sterk tegen Geweld jegens Vrouwen en Meisjes

Foto: Orange The World

Ook in Limburg krijgt de jaarlijkse wereldwijde campagne Orange the World volop aandacht. Vrouwenorganisaties en gemeenten slaan de handen ineen om de boodschap samen helpen wij geweld tegen vrouwen en meisje de wereld uit kracht bij te zetten. Dit doen ze door bijvoorbeeld een gebouw oranje uit te lichten of de Orange the World vlag uit te hangen, en door in de gemeenteraad, provinciale staten en lokale samenleving extra aandacht te besteden aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes.

In 2023 is het thema van de campagne in Nederland Veilig, overal en altijd. Met dit thema vergroten we de bewustwording dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat plaatsvinden, waar mensen al snel aan denken, maar dat het overal in de samenleving aanwezig is.

Evenement VEILIG, OVERAL EN ALTIJD!
Zaterdag 25 november, Filmarena Foroxity Roermond
inloop 9.30 uur, aanvang 10.00

De samenwerkende vrouwenclubs van Limburg, organiseren samen met diverse hulpverleningsorganisaties een ochtend die je niet mag missen. Limburg bundelt krachten en zet verandering in gang! Onder leiding van dagvoorzitter Tom Jessen gaan Renée Römkens, emeritus hoogleraar gender gerelateerd geweld en Milou Deelen, journalist-feminist in gesprek met het publiek over dit thema. Als bijzonder hoogleraar hield Renée Römkens zich bezig met vraagstukken op het gebied van gender en geweld. Tevens was zij directeur-bestuurder van Atria, kennisinstituut voor
Emancipatie en Vrouwengeschiedenis en als onderzoeker hier werkzaam.

Milou Deelen belandde in de wereld van feminisme en journalistiek nadat ze zich ruim vier jaar geleden als toenmalig lid van het Groningse studentencorps Vindicat uitsprak tegen het daar heersende seksisme en daar viraal mee ging. Voor- en achteraf is er een informatiemarkt met hulpverleningsorganisaties zoals Veilig Thuis, Centrum voor seksueel geweld, Leger des Heils, Slachtofferhulp en anderen. Wethouder Marianne Smitsmans (Roermond) verzorgt een algemene inleiding op het thema.

Iedereen is welkom (M/V) Dankzij sponsoring is de toegangsprijs slechts 5,-  (voor leerlingen en vrouwen met een laag inkomen zijn er gratis toegangsbewijzen).
Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen