Vaak droog tijdens eerste vakantiedagen regio’s midden en noorden

Foto: Weeronline.nl

De komende dagen is het ronduit wisselvallig en uitermate zacht, maar tijdens de eerste dagen van de voorjaarsvakantie van de regio’s noord en midden is het vaker droog. Overdag wordt het gemiddeld een graad of 10. Later volgende week wordt de verwachting onzeker.

Carnaval zit er weer op en de voorjaarsvakantie voor het midden en noorden van het land staat voor de deur. Afgelopen dagen was het nog vrij rustig februariweer met ruimte voor de zon, maar de komende dagen verlopen ronduit wisselvallig en uitermate zacht. Mogelijk komt het zelfs tot een temperatuurrecord.

Weersverbetering op zaterdag en eerste dagen van de nieuwe week
Zaterdag blijft het vaak droog met wolkenvelden en zonnige momenten. Het wordt de beste dag van het weekend, want zondag staat wederom behoorlijk wat regen op het programma. Beide dagen is het gemiddeld 10 graden. Februari verliep regionaal al behoorlijk nat met in het zuiden tot dusver al meer dan een maandsom aan regen.

Voor vakantiegangers in Nederland is er relatief goed nieuws, want na het weekend is vaker ruimte voor langere droge perioden waarin af en toe de zon door kan breken. Maandag is nog kans op enkele buien, maar vooralsnog lijkt dinsdag in ieder geval droog te verlopen. De zon kan dan zeker eventjes schijnen, maar tot zonovergoten dagdelen komt het zeer waarschijnlijk niet.

Onzekerheid in verwachting neemt toe
Daarna neemt de onzekerheid in de weersverwachting behoorlijk toe. Er zijn signalen voor een ronduit wisselvallig en zelfs onstuimig weertype, maar ook scenario’s voor een droger weerbeeld. Ook de verwachting in temperatuur is dan nog niet zeker. Waarschijnlijk komt het kwik overdag rond 10 graden uit en tijdens de nachten blijft het vaak boven het vriespunt.

Desondanks is het niet geheel uitgesloten dat het gedurende de nachtelijke uren landinwaarts nog een keer tot vorst kan komen. Op echte winterkou hoeven de vakantiegangers tenminste niet te rekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen