Lezing over oorlogsslachtoffers en verzetsstrijders WO II begraven op het Oude Kerkhof Roermond

Foto: Wim Bongaerts

Op donderdag 25 april vindt er in zaal ‘Aad Remunj’, Herkenbosscherweg 10 om 19:30 uur in samenwerking met de Stichting Oude Kerkhof een inleidende lezing plaats die betrekking heeft op onder meer oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog die hun laatste rustplaatsen hebben op ‘d’n Aje Kirkhaof’.

De lezing kan gezien worden als een inleiding op een Tweede Wereldoorlog-rondleiding op de begraafplaats die op zondag 28 april om13:00 uur van start gaat bij de hoofdingang van de begraafplaats. Voor deze gelegenheid zijn de te bezoeken locaties voorzien van een rood-wit-blauw vlaggetje.

Deze twee uur durende lezing (inclusief kleine pauze) wordt gegeven door John Vaessen, auteur van het boek ‘Dood, maar niet vergeten’. Graven en grafkelders op ‘d’n Aje Kirkhaof’ in Roermond.

De toegangsprijs voor deze lezing (inclusief de rondleiding) bedraagt vijf euro. Voor deelname aan enkel de themarondleiding op zondag wordt een bijdrage van vier euro gevraagd. Betaling kan ter plaatse, contant of met een QR code.

De door de Stichting Oude Kerkhof georganiseerde presentaties worden over het algemeen druk bezocht. Gezien het beperkte aantal plaatsen in ‘Aad Remunj’ dat beschikbaar is wordt men deze keer verzocht zich tijdig aan te melden via [email protected] Vol is vol !

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen