Van de Hoed en de Rand – Molen van Verbeek – Sint Odiliënberg (video)

Pierre Konings, John Beckers en Michel van der Beek zijn de drie molenaars van de molen “van Verbeek”, een beltmolen in St. Odiliënberg. Pierre is de oudste molenaar, al meer dan 15 jaar, John is al meerdere jaren molenaar en Michel is sinds corona bij de Molen betrokken. Recent heeft hij het officiële molenaarsdiploma behaald.

Pierre leidt ook nieuwe molenaars op die nu allen werkzaam zijn bij molens in Midden-Limburg. Ieder zaterdag zijn er minstens twee molenaars aanwezig bij de molen, steeds meer dan één in verband met de veiligheid. De molensteen kan op de wind draaien en op een elektromotor. Achter en voor de molen heeft men een groot gedeelte van de wijk laagbouw gepleegd zodat de molen goede wind vangt. In de toekomst wordt er wellicht weer graan gemalen. Daarvoor moet eerst nog gewerkt worden aan niet zo simpele, strenge (hygiënische) maatregelen.

Ben je nieuwgierig geworden bezoek de molen op zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Rondleidingen behoren tot de mogelijkheden, na een afspraak via email: [email protected]) Misschien een leuk uitje bij een familiedag!

Benno Kroese

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen