Geen zomerwarmte in tweede week meivakantie

Foto: Weeronline.nl

De vooruitzichten voor volgende week zijn voor vakantiegangers in eigen land niet ongunstig. Het is licht wisselvallig met soms een bui, maar het blijft veel vaker droog. Ook is dagelijks de zon te zien. Doordat de wind het noorden of noordwesten opzoekt is het niet warm. Aan zee wordt het volgende week een graad of 14, landinwaarts stijgt het kwik soms nog richting 20 graden.

Komend weekend ligt de middagtemperatuur tussen 15 en 20 graden met de laagste maxima aan zee en de hoogste temperaturen in het oosten. Op beide dagen is kans op een bui, maar veel vaker is het droog en de zon is ook regelmatig te zien. Al met al geen onaardig weer tijdens de bevrijdingsfestivals op zondag.

Volgende week geen zomerwarmte, wel dagelijks zon
Voor vakantievierders in Nederland ziet volgende week er niet slecht uit. Het is licht wisselvallig met soms een bui, maar ook regelmatig zon. De kans op verregende dagen is heel klein.

Gedurende de week is de kans groot dat de wind naar het noorden of noordwesten draait. De kans op duidelijk bovengemiddeld warm weer is hierdoor klein, maar landinwaarts zal het dagelijks 16 tot 19 graden worden. En op een zonnige middag met weinig wind is ruim 20 graden ook wel mogelijk. In de kustgebieden is het met een noord(west)enwind aanmerkelijk kouder. Wie een weekje op de Waddeneilanden heeft geboekt moet rekening houden met middagtemperaturen van een graad of 14.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen