Stadsbrandprocessie Roermond op zaterdag 11 mei

Foto: Stadsprocessie Roermond

Loop mee in de unieke  Stadsprocessie of Brandprocessie van Roermond  op zaterdag 11 mei.

Sinds de tweede grote stadsbrand van 1665 kent Roermond een brandprocessie.
De bevolking van Roermond moest destijds de stad na een hevige vuurstorm ontvluchten. In de Kapel in ‘t Zand werden de mensen gastvrij opgevangen en kregen ze eten en drinken.
Vandaaruit werd de bevolking verdeeld over de omliggende dorpen, omdat ze hun huis en vaak ook hun inkomen kwijt waren geraakt. Het duurde jaren voordat Roermond weer was opgebouwd.

Om deze gebeurtenis te herdenken trekken de bewoners van Roermond, met hun putkaars, al eeuwen naar de kapel om Maria om te vragen om de stad en haar bewoners te behoeden voor deze rampen. En ook om de hulpverleners te bedanken voor hun steun en hulp in moeilijke tijden.
De grote putkaarsen worden geplaatst in de kaarsenbogen in de Kapel in ‘t Zand. Op verzoek worden de kaarsen aangestoken bij vreugde of bij verdriet.

Veel organisaties en putbewoners brengen samen hun kaars naar de Kapel in ‘t Zand. Juist in dit gezamenlijke optrekken uit zich de gemeenschapszin. Spreekt u dit als organisatie, putvereniging, koor, scouting, schutterij, ook aan? Dan kunt u zich melden bij Baer Reijnen, voorzitter van het Comité Stadsprocessie , via 06.53241656 of via [email protected]

De processie trekt op zaterdag 11 mei 2019. Het opstellen is zoals gebruikelijk aan het Munsterplein om 17.30 uur. Na de H. Mis in de Kapel in ‘t Zand, waarin de grote kaarsen worden gezegend, is er een gezellig samenzijn in de nabij gelegen Pappelhof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen