Ook bij Ajax geloven in je kansen

VVV gaat zaterdag met een fitte selectie naar de Johan Cruijff ArenA en dat houdt in dat trainer Maurice Steijn volop de keus heeft. Hij baalde van het verlies tegen Emmen. “Het klinkt wellicht raar, maar tegen Emmen hebben we sterk gespeeld. Eigenlijk zoals we het graag zien: inspelen en door bewegen. Dat ging echt goed, alleen werd er niet goed genoeg verdedigd, waardoor zij drie keer kunnen scoren. Zonde, want dit is wel hoe ik ons wil zien spelen.”

Ajax kende geen gelukkige herstart na de winterstop. Tegen Heerenveen werd het 4-4 en afgelopen weekend was Feyenoord met 6-2 te sterk in de ‘Klassieker’. Loopt VVV daardoor het risico kanonnenvoer te worden? “Dat kan altijd”, weet Steijn. “Ajax heeft zo’n goeie ploeg dat dat niet afhankelijk is van hun laatste twee wedstrijden. Ze strijden voor het kampioenschap dus die hebben geen extra motivatie nodig. We moeten proberen hun pijn te doen en dat kan met name in de omschakeling. Dat lukte Heerenveen ook. We moeten lef hebben, vooruit durven voetballen. Geloven in onze kansen.”

De aftrap in Amsterdam is zaterdag om 19.45 uur. Ongeveer 250 supporters komen VVV daarbij ondersteunen. Scheidsrechter is Allard Lindhout, die wordt geassisteerd door Roy de Nas en Nicky Siebert. De vierde official is Rob Dieperink, de VAR is Siemen Mulder en hij wordt geassisteerd door Mark Strijker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen