PvdA-Jongeren samen met Lodewijk Asscher op de fiets voor betere Maaslijn

Foto: Ron Piers

PERSBERICHT – De trein op de Maaslijn rijdt zo slecht, dat de jongerenvereniging van de PvdA, de Jonge Socialisten in actie komen. Samen met Lodewijk Asscher en de lijsttrekkers van de Brabantse, Gelderse en Limburgse PvdA springen ze op de fiets om de problemen op deze verbinding nog maar eens onder de aandacht te brengen.

“Een ding is zeker, je kunt niet rekenen op de Maaslijn. Fietsen is soms sneller”, stelt de voorzitter van de Jonge Socialisten regio Limburg en tevens kandidaat-Statenlid, Ron Piepers (23). Piepers zelf is woonachtig in Swalmen en is afhankelijk van de Maaslijn om naar het noorden te reizen. “Het is beter om met de trein te gaan voor het milieu, maar helaas verplicht de Maaslijn mij soms om de auto te pakken.”

Piepers is niet de enige die hinder ondervindt van de slechte verbinding. Zo is een groep studenten van het ROC in Nijmegen een petitie gestart om aandacht te vragen voor de problematiek. De petitie onder de naam #FixhetOV is momenteel 4500 keer ondertekend door gedupeerde reizigers.

Momenteel geven vierhonderd gedupeerde jongeren via Facebook aan mee te willen fietsen langs de Maaslijn. Piepers blijft er nuchter onder: “Dat we het hebben over een groot probleem is duidelijk.

Het is echt tijd dat de problemen op de Maaslijn verholpen worden. Het spoor verdubbelen en elektrificeren is uiteindelijk de oplossing. Tot die tijd moet er gekeken worden naar een praktische oplossing zoals bijvoorbeeld snelbussen.

De problematiek rond de Maaslijn is niet aan de aandacht van de politiek ontsnapt. De PvdA Limburg strijdt al jaren voor een oplossing van de problemen op de Maaslijn. Zo organiseert Aleida Berghorst, Statenlid van PvdA Limburg, elk jaar een #Roodtrip om onder andere de Maaslijn te testen. Zij hamert al vier jaar op een structurele oplossing voor de Maaslijn. “Studenten en forenzen op de Maaslijn staan veel te vaak te wachten op een trein die niet komt, die overvol is, onveilig is of vies is. Onacceptabel voor de PvdA”, zegt Aleida Berghorst: “Wij gunnen Noord-Limburg een volwaardige en duurzame treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen.”

Contact:

Jonge Socialisten in de PvdA: Ron Piepers – 06 50295428 PvdA Limburg: Jesper Fassotte – 06 48960630

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen