Marc Breugelmans lijsttrekker Waterbelang Midden-Limburg

Foto: John Peters

Persbericht – Waterbelang Limburg heeft Marc Breugelmans gekozen tot lijsttrekker voor de lijst Midden-Limburg (lijst 3). Marc Breugelmans is momenteel de fractievoorzitter van deze partij in het algemeen bestuur van het Waterschap Limburg. Daarnaast is hij ook fractievoorzitter van het CDA Roermond in de gemeenteraad van de stad Roermond. De lijst van Waterbelang Midden-Limburg telt in totaal 16 kandidaten afkomstig uit vrijwel alle kerkdorpen in Midden-Limburg.

Grote opgave
Lijsttrekker Marc Breugelmans heeft een belangrijke missie; het waterschap betaalbaar houden. “Het waterschap staat voor grote uitdagingen de komende jaren. De toenemende wateroverlast tijdens hoosbuien die in korte tijd vallen en de droogte als gevolg van de langzaam stijgende temperatuur vragen om een uitgebalanceerd waterbeheer. Ook de toenemende hittestress in de stad moet worden aangepakt. We staan met elkaar voor een grote opgave.” Met het programma ‘Water in balans’ heeft het Waterschap Limburg een eerste belangrijke stap gezet. “Om de droogte en wateroverlast echt goed aan te pakken, zullen agrariërs, bedrijfsleven en inwoners samen moeten optrekken. Samen kunnen we meer!”

Medicijnresten
Daarnaast heeft het waterschap volgens Marc Breugelmans de grootste moeite om het water in beken en sloten zuiver te krijgen en te houden. “Naast vervuilingen uit het buitenland, blijven nitraten en fosfaten in het oppervlaktewater mij zorgen baren. Ook de aanwezigheid van medicijnresten vraagt dringend om een gepaste aanpak. Het waterschap onderzoekt momenteel of grondstoffen kunnen worden teruggewonnen, volgens Breugelmans een belangrijke stap voorwaarts. “Maar wij moeten er voor waken dat de kosten voor deze knelpunten wel betaalbaar blijven voor iedereen.”
Meedoen
Gelukkig zijn mensen bereid ook zelf een bijdrage te leveren, door bijvoorbeeld het regenwater af te koppelen en in de eigen tuin vast te houden. Uit onderzoek van de Unie van Waterschappen blijkt ook dat 69% van de mensen al korter douchen en de auto minder wassen! Het is ook belangrijk dat er geen onnodig afval door de wc wordt gespoeld. “We zullen de handen ineen moeten slaan!”, aldus Marc Breugelmans.

Over Waterbelang
Waterbelang Midden-Limburg maakt deel uit van Waterbelang Limburg. De partij bestaat uit vertegenwoordigers uit de lokale politiek en het CDA Limburg. De partij doet mee met negen deellijsten, die na de verkiezingen één fractie Waterbelang Limburg vormen.

 

De lijst van Waterbelang Midden-Limburg is als volgt samengesteld:

 

1. Marc Breugelmans Roermond
2. Roy Pustjens Echt-Susteren
3. Edwin Kurstjens Montfort
4. Erwin Dehing Thorn
5. Chrit Wolfhagen Herkenbosch
6. Cor Bosman Roermond
7. Ruud Horsmans Maria-Hoop
8. Peter Berben Beegden
9. Frits Heldens Roermond
10. Harry Gehlen Echt-Susteren
11. Dorien van Meel Herkenbosch
12. Harry Linssen St. Joost
13. Leon Wolters Vlodrop
14. Frans van Dael Swalmen
15. Paul Diederen Roermond
16. Marij Cox-Sevenich Roermond

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen