Cuypersweekend op 15 en 16 juni 2018 op diverse plaatsen in de regio Roermond aandacht voor architect Pierre Cuypers

Museum het Cuypershuis.
Museum het Cuypershuis.
Foto: Cuypershuis Roermond

Het Cuypershuis organiseert op 15 en 16 juni het Cuypersweekend in Roermond, met diverse activiteiten als speciale rondleidingen en wandel- en fietsroutes. Het publiek kan dan op verschillende locaties (die een binding hebben met deze beroemde architect) kennismaken met de ambachtsman en vormgever Pierre Cuypers. Het Cuypershuis is dat weekend gratis toegankelijk.

 Programma Cuypershuis Roermond

Tijdens het Cuypersweekend staat de persoon Pierre Cuypers en zijn oeuvre centraal. Het museum bruist dat weekend van de activiteiten. Naast rondleidingen door de vaste presentatie geven Tine Wouters (archivaris Sociaal Historisch Centrum voor Limburg) en Ton Lupak (voorzitter en restaurator Restaura) een toelichting bij de net geopende expositie ‘Atelier Frans Nicolas’.

Aanleiding voor deze nieuwe expositie is de grote archeologische glasvondst in 2014 gedaan in de binnenstad van Roermond. Deze vondst omvatte 19e-eeuws gekleurd en gebrandschilderd vensterglas, afkomstig uit het atelier van Frans Nicolas. Het Roermondse bedrijf werd groot door de enorme vraag naar gebrandschilderde glas-in-loodramen en ontwikkelde zich tot hét glasatelier van Nederland. Ook de beroemde architect Pierre Cuypers liet de ramen voor zijn neogotische kerken maken bij atelier van Nicolas. Het gehele programma is te vinden in de agenda op www.cuypershuis.nl

 Cuypersweekend

Verschillende ‘Cuyperslocaties’ haken in op het Cuypersweekend. Met dit weekend worden plekken en gebouwen, die een relatie hebben met architect Pierre Cuypers, in het licht gezet. Dit jaar zijn dat Cuypershuis, VVV Roermond, Caroluskapel, Oude Kerkhof, Munsterkerk, Streekmuseum Stevensweert en kasteel Aerwinkel in Posterholt.

Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 –Cuypersweekend: op diverse plaatsen aandacht voor architect Pierre Cuypers

Deelnemende locaties zijn:  Cuypershuis, VVV Roermond, Caroluskapel, Oude Kerkhof, Munsterkerk, Streekmuseum Stevensweert en kasteel Aerwinkel in Posterholt. 

Naast een activiteitenprogramma is dat weekend ook de expositie ‘Atelier Frans Nicolas’ in het Cuypershuis gratis toegankelijk.  

Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 – 359102, www.cuypershuis.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen