Zwaarbevochten overwinning

In de tweede uitwedstrijd van het seizoen gingen de mannen van Robert Maaskant op bezoek bij FC Utrecht. In een snikheet Stadion Galgenwaard zat Lee Cattermole voor het eerst bij de wedstrijdselectie en maakte Danny Post zijn opwachting in de basis na een blessure.

VVV-Venlo had het loodzwaar in de beginfase. Al heel snel werd duidelijk dat FC Utrecht vandaag het spel ging maken. Al in de 3e minuut moest Thorsten Kirschbaum reddend optreden na een gevaarlijke inzet van FC Utrecht. VVV liet zich terugzakken tot op de eigen helft en loerde op de sporadische mogelijkheden. Na 12 minuten was het wederom Kirschbaum die voorkwam dat FC Utrecht doel kon treffen. De Duitser maakte een grote kopkans onschadelijk.

En als de bal er, na veel kansen voor FC Utrecht, aan de ene kant niet ingaat, dan weet je dat het aan de andere kant zomaar wél kan gebeuren. In de 37ste minuut kreeg VVV-Venlo de eerste kans van de wedstrijd en was het meteen raak. Evert Linthorst scoorde de 0-1 met het hoofd op aangeven van Roel Janssen. Enkele minuten later was het Klaiber die een kopbal afvuurde op het doel van Kirschbaum, maar de bal zeilde over. Twee minuten later was het aan de andere kant echter wél weer raak. De op dreef zijnde Evert Linthorst tikte op aangeven van Peter van Ooijen de 0-2 tegen de touwen. Een prima goal en een dito ruststand.

Na rust was het FC Utrecht dat wederom aandrong. Binnen 4 minuten werd een strafschop toegekend aan de thuisploeg na een ietwat ongelukkige actie van Danny Post op de achterlijn. Maar het was uiteindelijk de vraag of de Utrechtse aanvaller géén buitenspel stond in de actie daarvoor. De situatie werd uitgebreid door de VAR beoordeeld. Conclusie na vijf (!) minuten: geen strafschop! VVV doorstond spannende minuten, kans op kans volgde wederom voor FC Utrecht maar de bal ging er niet in. In de 59ste minuut werd, wederom, wegens buitenspel de 1-2 afgekeurd. VVV kreeg daarna toch nog een aantal kleine kansen, helaas zonder resultaat.

Na de korte drinkpauze (het was 32 graden in Galgenwaard) werd het met man en macht verdedigen voortgezet. Trainer Robert Maaskant bracht vers bloed binnen de lijnen met Lee Cattermole en Samuel Scheimann voor de moegestreden Danny Post en Jerome Sinclair. FC Utrecht drong meer en meer aan en maakte via Dalmau in de 76ste minuut de aansluitingstreffer. De thuisploeg rook bloed. Aanvalsgolven beukten op de VVV-defensie, maar defensieleiders Nils Röseler en Christian Kum gaven achterin niets meer weg. En mócht er dan nog een Utrechtse aanvaller te dicht in de buurt van het doel van Kirschbaum komen, dan was er nog altijd Lee Cattermole. Hij voorkwam in de ruim 9 minuten blessuretijd met een typisch Engelse bloktackle de bijna zekere gelijkmaker. Na de extra ruime extra speeltijd wist VVV een zwaarbevochten maar heel belangrijke overwinning over de streep te trekken. Dankzij 2 doelpunten van een 19-jarige Venlonaar voegt VVV drie hele belangrijke punten toe aan het seizoenstotaal.